7 Φυσικά Καθαριστικά Λεκέδων για τη Μπουγάδα

Φυσικά Καθαριστικά Λεκέδων για τη Μπουγάδα

Πολλά κοινά φυσικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά καθαριστικά λεκέδων για τη μπουγάδα. ‘Ετσι θα αποφύγετε τη χρησιμοποίηση χημικών καθαριστικών που βλάπτουν την υγεία και το περιβάλλον.

Διαβάστε παρακάτω 7 φυσικά καθαριστικά λεκέδων για τη μπουγάδα που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αφαίρεση των λεκέδων και οσμών από τα ρούχα.

1 Μαγειρική Σόδα

Η ίδια μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείται στη μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο με εξαιρετικά αποτελέσματα. Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα και είναι ασφαλές για χρήση σε όλα τα υφάσματα. Είναι εξαιρετικό μαλακτικό για τα ρούχα. Δρα ως ενισχυτικό του απορρυπαντικού και μειώνει τους αφρούς.

2 Χυμός λεμονιού

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό λευκαντικό για τα ρούχα λόγω του οξικού οξέος. Χρησιμοποιείστε τον χυμό λεμονιού σε λευκά ρούχα για την απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων στις μασχάλες ή τους λεκέδες από σκουριά.

3 Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι φθηνό, ήπιο με τα ρούχα και ασφαλέστερο στη χρήση από τα λευκαντικά με χλώριο και τα χημικά μαλακτικά.
Προσθέστε 1 φλυτζάνι στο τελευταίο ξέβγαλμα και τα ρούχα θα μαλακώσουν και θα μυρίζουν φρεσκάδα. Το λευκό ξύδι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των κίτρινων λεκέδων από ιδρώτα στις μασχάλες, την απομάκρυνση των οσμών, τον καθαρισμό λεκέδων από μούχλα, λευκαίνει και λαμπρύνει τα ρούχα. Επίσης, καθαρίζει το πλυντήριο και απομακρύνει δυσάρεστες οσμές.

4 Οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένα φυσικό λευκαντικό και απολυμαντικό, αποτελεί μια εναλλακτική λύση των λευκαντικών χλωρίου, όπως η χλωρίνη. Το διάλυμα 3% που πωλείται στα φαρμακεία είναι η καλύτερη επιλογή για τη λεύκανση των ρούχων. Διασπάται σε νερό και οξυγόνο και δρα όπως τα άλλα οξυγονούχα λευκαντικά βοηθώντας στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα, στη λεύκανση των άσπρων ρούχων και στην αναζωογόνηση των χρωμάτων στα χρωματιστά ρούχα. Επίσης, χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση λεκέδων από βερνίκι νυχιών, κάρυ ή κόκκινο κρασί.

5 Ταλκ ή Καλαμποκάλευρο

Το ταλκ ή το καλαμποκάλευρο απορροφούν τους λιπαρούς λεκέδες. Αν χρησιμοποιηθούν μόλις στάξει το λάδι μπορεί να το αφαιρέσουν.
Πασπαλίστε αρκετή ποσότητα ταλκ ή καλαμποκάλευρου στον λεκέ και αφήστε τα να παραμείνουν για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν το λάδι. Στη συνέχεια, βουρτσίστε για να τα απομακρύνετε και πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

6 Αλάτι

Το απλό επιτραπέζιο αλάτι λειτουργεί στο πλυντήριο ως ήπιο λειαντικό για την αφαίρεση λεκέδων από σκουριά ή λεκέδων από κόκκινο κρασί. Αν πέσει κόκκινο κρασί στο ρούχο, πασπαλίστε αρκετό αλάτι στη λεκιασμένη περιοχή. Αφήστε το να παραμείνει μέχρι να απορροφήσει το υγρό και στη συνέχεια, αφαιρέστε το πριν το πλύνετε. Αν δεν το απομακρύνετε πριν πλύνετε το ρούχο μπορεί να αφήσει λευκούς λεκέδες.
Επίσης, χρησιμοποιείστε αλάτι για να καθαρίσετε την πλάκα του ηλεκτρικού σίδερου. Βάλτε στη χούφτα σας αλάτι και βρέξτε ελαφρά. Τρίψτε την πλάκα του σίδερου και όταν καθαρίσει, σκουπίστε με ένα καθαρό και υγρό πανί.

7 Βόραξ

Ο βόρακας είναι ένα ορυκτό που αποτελείται από νάτριο, βόριο, οξυγόνο και νερό. Δεν έχει τοξικές αναθυμιάσεις και είναι φιλικό για το περιβάλλον. Ερεθίζει όμως, το δέρμα αν έρθει σε επαφή και δεν πρέπει να καταποθεί.
Ο βόρακας ενισχύει την απόδοση του απορρυπαντικού στο πλυντήριο, την αφαίρεση των λεκέδων και μαλακώνει το σκληρό νερό.

Scroll to Top