Αλάτι : Ασφαλές, Αποτελεσματικό και Φθηνό ‘Πράσινο’ Καθαριστικό

Αλάτι : Ασφαλές, Αποτελεσματικό και Φθηνό 'Πράσινο' Καθαριστικό

Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό, φθηνό και φυσικό καθαριστικό. Επίσης, λειτουργεί ως ενισχυτικό για άλλα καθαριστικά, όπως το λευκό ξύδι ή το λεμόνι. Βρίσκεται ελεύθερο στη φύση είτε σαν ορυκτό είτε προερχόμενο από εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Υπάρχουν αρκετά είδη αλατιού με πιο συνηθισμένα το επιτραπέζιο, το μαγειρικό (χονδρόκοκκο αλάτι) και το ορυκτό (π.χ. αλάτι Ιμαλαΐων). Στις χρήσεις που ακολουθούν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε είδος αλατιού.

1Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

Αναμίξετε αλάτι με ζεστό νερό και ρίξτε το διάλυμα στην αποχέτευση του νεροχύτη. Θα εξαλείψει τις οσμές και θα εμποδίσει την συγκέντρωση λιπών στα τοιχώματα του σιφονιού. Επαναλάβετε το συχνά ώστε να παραμένει πάντα καθαρή η αποχέτευση.

2

Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από τα ξύλινα τραπέζια

Τα ποτήρια ή τα πιάτα, όταν έχουν βρεγμένο πάτο, αφήνουν λεκέδες νερού σε σχήμα δαχτυλιδιού στα ξύλινα τραπέζια. Αφαιρέστε τους εύκολα χρησιμοποιώντας αλάτι.
Φτιάξτε μια κρέμα ρίχνοντας λίγες σταγόνες νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι, τρίψτε απαλά την κρέμα πάνω στους λεκέδες μέχρι αυτοί να εξαφανιστούν. Αν χρειάζεται, αποκαταστήστε το λούστρο του ξύλινου τραπεζιού.

3

Καθαρίστε καμένα λίπη από τα τηγάνια

Ρίξτε αλάτι στο τηγάνι και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, τα καμένα λίπη θα απομακρυνθούν.

4

Καθαρίστε το ψυγείο

Αναμίξετε αλάτι, σόδα και νερό και σκουπίστε το εσωτερικό του ψυγείου. Θα καθαριστεί και θα απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές χωρίς να κινδυνεύουν τα φαγητά σας να έρθουν σε επαφή με χημικά.

5

Καθαρίστε τα μπρούτζινα αντικείμενα

Αναμίξτε ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξύδι ώστε να φτιαχτεί μια κρέμα. Απλώστε την κρέμα στο μπρούτζινο αντικείμενο. Αφήστε την για 1 ώρα και μετά καθαρίστε την με μαλακό πανί.

6

Αφαιρέστε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Αν πέσει κόκκινο κρασί στο χαλί σας ή στο τραπεζομάντιλο σας, μην πανικοβληθείτε, υπάρχει τρόπος να τον καθαρίσετε χρησιμοποιώντας απλά υλικά.
Όσο το κρασί είναι νωπό, ρίξτε λίγο λευκό κρασί για να αραιωθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Πασπαλίστε με αρκετό αλάτι και αφήστε το για 1 ώρα τουλάχιστον, με αυτό τον τρόπο, το αλάτι θα απορροφήσει τον λεκέ. Τέλος, καθαρίστε την περιοχή με ένα βουρτσάκι.

7

Αφαιρέστε λεκέδες από αίμα

Μουλιάστε το λεκιασμένο ρούχο σε κρύο και αλατισμένο νερό. Κατόπιν, βάλτε το σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε καλά.

 Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε βαμβακερά και λινά υφάσματα.

8

Απολυμάνετε τα σφουγγαράκια της κουζίνας

Πλύνετε με σαπούνι τα σφουγγαράκια της κουζίνας και κατόπιν αφήστε τα να μουλιάσουν σε αλατόνερο για 1-2 ώρες. Θα απολυμανθούν και θα απομακρυνθούν τα βακτήρια.

9

Αφαιρέστε λεκέδες και οσμές από επιφάνειες κοπής

Πρώτα πλύνετε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής με νερό και σαπούνι και κατόπιν τρίψτε τις με ένα υγρό πανί, αλάτι και λίγο λεμόνι. Θα καθαρίσουν, θα γυαλίσουν και θα απομακρυνθούν οι οσμές.

10

Αφαιρέστε τους λεκέδες του φούρνου

Ανακατέψτε αλάτι και λίγη κανέλα σε νερό και ψεκάστε ή τρίψτε ελαφρά τα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου όταν είναι λίγο ζεστός. Όταν στεγνώσει σκουπίστε με ένα πανί και ο φούρνος σας θα είναι πεντακάθαρος. Το αλάτι θα απορροφήσει τους λιπαρούς λεκέδες και η κανέλα θα αρωματίσει τον φούρνο.

11

Απομακρύνετε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας

Για να καθαρίσετε και να απομακρύνετε την μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας, αναμίξτε λίγο αλάτι με ξύδι και τρίψτε τα. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να απομακρύνετε λεκέδες που αφήνουν τα φρούτα στα χέρια σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top