Καλαμποκάλευρο: Ένα ‘Πράσινο’ Καθαριστικό και Λειαντικό

Καλαμποκάλευρο: Ένα 'Πράσινο' Καθαριστικό και Λειαντικό

Το καλαμποκάλευρο, εκτός από την προφανή χρήση του στη μαγειρική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων και δυσάρεστων οσμών και ως συστατικό χειροποίητων καθαριστικών. Καθώς είναι ένα φθηνό και ευκολόχρηστο προϊόν αξίζει να γνωρίζετε και τις άλλες χρήσεις του.

Αφαιρεί τους λιπαρούς λεκέδες από ρούχα

Το καλαμποκάλευρο, όπως και η μαγειρική σόδα είναι ένα αποτελεσματικό απορροφητικό. Ρίξτε καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ από λάδι, βούτυρο, μαγιονέζα ή οποιοδήποτε άλλον λιπαρό λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για 12 ώρες. Το καλαμποκάλευρο θα απορροφήσει το λίπος και ο λεκές θα εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια

Αφαιρεί αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια και επίσης, απορροφά την υγρασία. Ρίξτε καλαμποκάλευρο μέσα στα παπούτσια και αφήστε το να παραμείνει όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, θυμηθείτε μόνο να τινάξετε τα παπούτσια πριν τα φορέσετε.

Εναλλακτικά
Ρίξτε το καλαμποκάλευρο σε μια σακούλα και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της αρεσκείας σας. Ανακινείστε τη σακούλα καλά και κατόπιν αδειάστε το περιεχόμενο μέσα στα παπούτσια. Την επόμενη μέρα η μυρωδιά τους θα σας ενθουσιάσει!

Καθαρίζει τα χαλιά

Πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο το χαλί. Αφήστε το να παραμείνει 10-20 λεπτά και κατόπιν σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρυνθεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενική φροντίδα του χαλιού ή για αφαίρεση συγκεκριμένων λεκέδων. Δρα ως απορροφητικό και καθαριστικό.

Παρατήρηση
Σε χρωματιστούς λεκέδες υγρών μπορεί να μην δράσει αποτελεσματικά και ο λεκές να μην αφαιρεθεί εντελώς. Σε λιπαρούς λεκέδες, όμως, έχει αποτελεσματική δράση.

Γυαλίζει τα ασημικά

Επειδή είναι ήπιο λειαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το γυάλισμα των ασημικών. Φτιάξτε μια αλοιφή αναμιγνύοντας 1 μέρος καλαμποκάλευρου με 2 μέρη νερού. Απλώστε την αλοιφή επάνω στο ασημένιο αντικείμενο και αφήστε τη να στεγνώσει. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό, μαλακό πανί απομακρύνετε την αποξηραμένη αλοιφή, θα διαπιστώσετε ότι το ασημικό σας έχει γυαλίσει.

Παρατήρηση
Πριν απλώσετε την αλοιφή σε όλο το αντικείμενο, δοκιμάστε την σε ένα μικρό, κρυφό σημείο του για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει κάποια ζημιά.

Καθαρίζει τα λούτρινα ζωάκια

Παιχνίδια που δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, όπως τα λούτρινα ζωάκια μπορούν να καθαριστούν με καλαμποκάλευρο. Βάλτε τα μέσα σε μια σακούλα, ρίξτε αρκετή ποσότητα καλαμποκάλευρου και ανακινείστε καλά. Αφήστε τα στη σακούλα όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα βγάλτε τα και τινάξτε τα ώστε να φύγει το καλαμποκάλευρο.

Πρόσθετο σε φυσικό καθαριστικό τζαμιών

Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια αναμιγνύοντας 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι, 1/2 φλυτζάνι νερό, μια κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το τζάμι και σκουπίστε με εφημερίδα για να μην μένουν χνούδια.
Οι λεπτοί κόκκοι του καλαμποκάλευρου δρουν ως ήπιο λειαντικό ενισχύοντας την δύναμη του φυσικού καθαριστικού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top