Η αφαίρεση λεκέδων βαφής μαλλιών σε ύφασμα, ταπετσαρία ή σε χαλιά που δεν μπορούν να μουλιάσουν για ώρες ή να πλυθούν σε πλυντήριο χρειάζεται περισσότερη υπομονή και φροντίδα.
Πάντα φροντίστε τα το συντομότερο δυνατό προσέχοντας να μην εξαπλωθεί ο λεκές.

Με τη χρήση ενός κουταλιού ή με ένα μαχαίρι βουτύρου τραβήξετε όσο το δυνατό περισσότερη βαφή μαλλιών από την επιφάνεια.
Προσπαθήστε να μην τεμαχιστεί η βαφή ώστε να μην προσχωρήσει βαθύτερα στις ίνες.

Σε ένα μικρό μη-μεταλλικό μπολ, ανακατέψτε σε διάλυμα δύο φλιτζάνια κρύο νερό, μία κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι και μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί, σφουγγάρι ή μπατονέτα (ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ), εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στο λεκέ.
Ξεκινήστε από τα εξωτερικά άκρα και κινηθείτε προς το κέντρο. Αυτό θα εμποδίσει τον λεκέ από το να απλωθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια.
Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα από το διάλυμα ώστε να αποφευχθεί το υπερβολικό βρέξιμο της επιφάνειας.

Στεγνώστε το λεκέ με ένα λευκό χαρτί κουζίνας με κινήσεις προς την καθαρή επιφάνεια.

Συμβουλή
Επαναλάβετε όσο απαιτείται. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το διάλυμα πάνω στο λεκέ για 10 ή 15 λεπτά ειδικά αν ο λεκές είναι μεγάλος.
Αν ο λεκές δεν υποχωρεί, βυθίστε μία μπατονέτα με οινόπνευμα και εφαρμόστε το στην λεκιασμένη περιοχή και απομακρύνετε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό χαρτί.
Επαναλάβετε έως ότου δεν υπάρχει άλλη βαφή να μεταφερθεί στο λευκό χαρτί.

Όταν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, σφουγγαρίστε το λεκέ με ένα φρέσκο καθαρό λευκό πανί βρεγμένο με δροσερό νερό.
Χρησιμοποιείστε καθαρό λευκό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το νερό και κατόπιν αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει στον αέρα.

Προειδοποίηση
Εφαρμόστε τη μέθοδο με προσοχή σε σκούρες επιφάνειες γιατί μπορεί να αφαιρέσει χρώμα.