Πώς να Καθαρίσετε τους Λιπαρούς Λεκέδες από την Κουζίνα

Πώς να Καθαρίσετε τους Λιπαρούς Λεκέδες από την Κουζίνα

Η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού που βρίσκονται οι περισσότεροι και οι πιο δύσκολοι λεκέδες. Καθώς τηγανίζετε σταγόνες λαδιού πετάγονται στα πλακάκια και στα ντουλάπια της κουζίνας και δημιουργούν λιπαρούς λεκέδες. Πολλές φορές, δεν έχετε τον χρόνο να τους καθαρίσετε αμέσως και έτσι σχηματίζεται ένα λιπαρό στρώμα επάνω στα πλακάκια ή στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι πολύ χρήσιμο να μάθετε πώς να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες από την κουζίνα γρήγορα και εύκολα με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

1Αν οι λιπαροί λεκέδες είναι ακόμα φρέσκοι, σκουπίστε τα πλακάκια ή τα ντουλάπια της κουζίνας με χαρτί κουζίνας.

2Βρέξτε ένα καθαρό πανί με ζεστό νερό και σκουπίστε τους λιπαρούς λεκέδες για να μαλακώσουν.

3Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στη λεκάνη, στίψτε το καλά και στη συνέχεια, με κυκλικές κινήσεις, σκουπίστε τις λεκιασμένες επιφάνειες.

4Αν οι λεκέδες είναι παλιοί, φτιάξτε μια πάστα, αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.

5Απλώστε την πάστα μαγειρικής σόδας επάνω στα λεκιασμένα πλακάκια η ντουλάπια της κουζίνας. Αφήστε την να στεγνώσει και στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα μαλακό πανί.

6Αν οι λιπαροί λεκέδες δεν έχουν απομακρυνθεί, φτιάξτε ένα διάλυμα από ίσα μέρη λευκού ξυδιού και ζεστού νερού. Ψεκάστε με αυτό τα πλακάκια ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά.

7Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με ζεστό νερό και καθαρίστε τις επιφάνειες.

8Στεγνώστε, σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας.

Συμβουλή
Αν και η μαγειρική σόδα ή το λευκό ξύδι είναι ήπια και ασφαλή προϊόντα, καλό θα είναι να τα δοκιμάσετε, πριν τα χρησιμοποιήσετε, σε ένα δυσδιάκριτο σημείο των πλακιδίων ή των ντουλαπιών της κουζίνας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top