Πώς να Αφαιρέσετε Λίπη σε Μεταλλικές Επιφάνειες

Πώς να Αφαιρέσετε Λίπη σε Μεταλλικές Επιφάνειες

Συσσωρεύτηκαν λίπη σε μεταλλικές επιφάνειες; Διαβάστε παρακάτω πώς να αφαιρέσετε λίπη σε μεταλλικές επιφάνειες χρησιμοποιώντας συνηθισμένα προϊόντα, όπως απορρυπαντικό πιάτων, λευκό ξύδι ή οινόπνευμα.

Τα λίπη μπορούν να συσσωρευτούν σε μεταλλικές επιφάνειες στην κουζίνα όπως στον απορροφητήρα, στον νεροχύτη ή σε μεταλλικά σκεύη. Οι πιτσιλιές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και τα αιωρούμενα σωματίδια προκαλούν τη συσσώρευση λίπους σε μεταλλικές επιφάνειες.

Τι θα χρειαστείτε

  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Λευκό ξύδι
  • Οξυζενέ
  • Μαγειρική σόδα
  • Λεμόνι
  • Ζεστό νερό
  • Σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών
  • Μπουκάλι με ψεκαστήρα

Πώς να αφαιρέσετε λίπη σε μεταλλικές επιφάνειες με απορρυπαντικό πιάτων

1 Φτιάξτε το καθαριστικό

Στον νεροχύτη ή σε μια λεκάνη βάλτε 4 λίτρα ζεστό νερό και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ανακατέψτε καλά για να δημιουργηθεί σαπουνάδα.

Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να αφαιρεθούν εντελώς τα λίπη. Το κρύο νερό θα στερεοποιήσει το λίπος και δεν θα μπορέσετε να το απομακρύνετε εντελώς.

2 Τρίψτε το σκεύος

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί μικροϊνών στο διάλυμα και στίψτε το καλά για να μην στάζει. Τρίψτε το σκεύος κατά τη διεύθυνση του κόκκου του μετάλλου. Ξεβγάλετε το σφουγγάρι στο διάλυμα για να καθαρίσει καλά και συνεχίστε το καθάρισμα του σκεύους μέχρι να απομακρυνθεί όλο το λίπος.

3 Υπάρχουν υπολείμματα φαγητών;

Αν υπάρχουν υπολείμματα φαγητών μαζί με το λίπος, πασπαλίστε μαγειρική σόδα στο βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε τη μεταλλική επιφάνεια. Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο φυσικό λειαντικό και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων.

4 Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Όταν το μεταλλικό σκεύος δεν έχει πλέον λίπη, βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών σε ζεστό νερό και ξεπλύνετε την επιφάνεια. Στη συνέχεια, σκουπίστε τη με ένα καθαρό πανί μικροϊνών για να τη στεγνώσετε.

Πώς να αφαιρέσετε λίπη σε μεταλλικές επιφάνειες με λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι αποτελεσματικό οικιακό καθαριστικό και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά φυσικά καθαριστικά γενικής χρήσης. Η δράση του στην αφαίρεση των λιπών σε μεταλλικές επιφάνειες οφείλεται στο οξικό οξύ που περιέχει και το οποίο είναι ήπιο αλλά όχι λειαντικό. Έτσι, διασπά τα λίπη τα οποία και αφαιρούνται τρίβοντας τις μεταλλικές επιφάνειες χωρίς να τις βλάπτει.

1 Φτιάξτε το καθαριστικό

Στον νεροχύτη ή σε μια λεκάνη φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας ίσα μέρη ζεστού νερού και λευκού ξυδιού.
Προσθέστε 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού για κάθε φλυτζάνι λευκό ξύδι. Θα ενισχυθεί η δράση του καθαριστικού και επιπλέον θα απολυμανθεί η επιφάνεια καθώς το λεμόνι είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό και αντιβακτηριδιακό.

2 Τρίψτε την επιφάνεια

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί μικροϊνών στο διάλυμα και στίψτε το καλά για να μην στάζει. Τρίψτε το σκεύος για να απομακρυνθεί το λίπος.

3 Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Ξεβγάλτε την επιφάνεια με ένα καθαρό σφουγγάρι βουτηγμένο σε σκέτο νερό. Με ένα καθαρό πανί μικροϊνών στεγνώστε την επιφάνεια.

Συμβουλή
Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και βάλτε το καθαριστικό σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Έτσι θα έχετε έτοιμο το φυσικό καθαριστικό για μεταλλικές επιφάνειες για να το χρησιμοποιήσετε και επόμενη φορά.

Πώς να αφαιρέσετε λίπη σε μεταλλικές επιφάνειες με οινόπνευμα

1 Φτιάξτε το καθαριστικό

Στον νεροχύτη ή σε μια λεκάνη ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού και οινοπνεύματος.

2 Τρίψτε την επιφάνεια

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί μικροϊνών στο διάλυμα και στίψτε το καλά για να μην στάζει. Τρίψτε την επιφάνεια για να απομακρυνθεί το λίπος.

3 Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών σε σκέτο νερό και ξεβγάλετε την επιφάνεια. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό πανί μικροϊνών στεγνώστε τη μεταλλική επιφάνεια.

Scroll to Top