5 Φυσικά Καθαριστικά Λεκέδων

5 Φυσικά Καθαριστικά Λεκέδων

Μάθετε τα 5 φυσικά καθαριστικά λεκέδων που αφαιρούν αποτελεσματικά λεκέδες και οσμές από τα ρούχα.
Στις μέρες μας πολλά νοικοκυριά στρέφονται στα πράσινα καθαριστικά και όχι άδικα. Τα χημικά καθαριστικά, τουλάχιστον πολλά από αυτά, περιέχουν συστατικά που δεν είναι ασφαλή για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων κυρίως, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται και στα ρούχα των ενηλίκων.

1Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό που μπορεί να κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων. Είναι φθηνό, ήπιο για οποιοδήποτε ύφασμα δρώντας συγχρόνως και ως μαλακτικό και σαφώς ασφαλέστερο από τη χλωρίνη.
Το λευκό ξύδι είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν για την αφαίρεση των λεκέδων και των οσμών από ιδρώτα στα ρούχα. Προσθέστε ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα των ρούχων και θα διαπιστώσετε ότι θα μαλακώσουν και θα μυρίζουν φρεσκάδα.
Διαβάστε περισσότερα για το λευκό ξύδι εδώ.

2

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, αυτή που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι ένα πράσινο και ασφαλές καθαριστικό για όλα ρούχα ακόμα και τα βρεφικά. Είναι ιδανική για την αφαίρεση των οσμών. Επίσης, ενισχύει την απόδοση του απορρυπαντικού, μαλακώνει τα ρούχα και μειώνει την ποσότητα της σαπουνάδας.
Διαβάστε περισσότερα για τη μαγειρική σόδα εδώ.

3

Λεμόνι

Ο φυσικός χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό, άριστο λευκαντικό λόγω του οξικού οξέος που περιέχει. Χρησιμοποιείστε το στα λευκά ρούχα και θα απομακρύνει τους κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα ή τους λεκέδες από σκουριά. Μην χρησιμοποιήσετε λεμόνι στα χρωματιστά ρούχα γιατί μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.
Διαβάστε περισσότερα για το λεμόνι εδώ.

4

Οξυζενέ

Το οξυζενέ, αυτό που υπάρχει στο φαρμακείο του σπιτιού σας, είναι ένα λευκαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση της χλωρίνης η οποία είναι πολύ πιο σκληρό λευκαντικό. Το οξυζενέ διασπάται στο νερό και το οξυγόνο που απελευθερώνεται δρα ως λευκαντικό για τα ρούχα.

5

Μαγειρικό αλάτι

Το μαγειρικό αλάτι δρα ως ήπιο λειαντικό για την απομάκρυνση λεκέδων από σκουριά, και ως απορροφητικό για τους υγρούς λεκέδες, όπως κόκκινο κρασί, πριν αυτοί μονιμοποιηθούν στα ρούχα.
Πασπαλίστε μαγειρικό αλάτι επάνω στον λεκέ από κόκκινο κρασί και αφήστε το να παραμείνει για να το απορροφήσει. Στη συνέχεια, βουρτσίστε για να αφαιρέσετε το αλάτι και πλύνετε το ρούχο. Πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε το αλάτι από το ρούχο πριν το πλύνετε γιατί διαφορετικά μπορεί το αλάτι να αφήσει λευκούς λεκέδες.
Επίσης, το μαγειρικό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα από την πλάκα του ηλεκτρικού σίδερου, λειτουργώντας ως ήπιο λειαντικό. Απλά, τρίψτε ελαφρά με αλάτι την πλάκα και κατόπιν σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί.
Διαβάστε περισσότερα για το μαγειρικό αλάτι εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top