Καθαρίστε τον Φούρνο με Μαγειρική Σόδα και Λευκό Ξύδι

Καθαρίστε τον Φούρνο με Μαγειρική Σόδα και Λευκό Ξύδι

Μετά από μερικούς μήνες χρήσης στον φούρνο της κουζίνας συσσωρεύονται καμένα λίπη ή υπολείμματα φαγητών τα οποία καίγονται κάθε φορά που μαγειρεύουμε. Αν δεν απομακρυνθούν σταδιακά θα αρχίσει το φαγητό να μυρίζει και επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Έτσι είναι χρήσιμο να καθαρίζουμε το φούρνο τακτικά και σας προτείνουμε με φυσικά καθαριστικά όπως είναι η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι ώστε να αποφεύγεται η χρήση χημικών καθαριστικών που είναι επιβλαβή για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και καθαρίστε τον φούρνο με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα
  • Λευκό ξύδι
  • Νερό
  • Πανί μικροϊνών
  • Μπουκάλι με ψεκαστήρα

1 Απομακρύνετε από τον φούρνο τις σχάρες ή όποια άλλα αντικείμενα υπάρχουν.

Συμβουλή
Για να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου, τοποθετήστε τις στον νεροχύτη και καλύψτε τις με ζεστό νερό. Ρίξτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και αφήστε τις να παραμείνουν για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια, τρίψτε τις με ένα σφουγγάρι, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τις.

2 Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Η ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε είναι τόση ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή που μπορεί να απλωθεί.

3 Απλώστε την αλοιφή της μαγειρικής σόδας σε όλη την εωτερική επιφάνεια του φούρνου, όχι όμως στις αντιστάσεις ή σε άλλα θερμαντικά σημεία.
Καθώς απλώνετε την μαγειρική σόδα θα διαπιστώσετε ότι παίρνει ένα καφέ χρώμα. Σε κάποια σημεία του φούρνου ιδιαίτερα βρώμικα απλώστε περισσότερη αλοιφή μαγειρικής σόδας.

Συμβουλή
Καλό θα είναι να φοράτε γάντια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

4Αφήστε την αλοιφή να παραμείνει για τουλάχιστον 12 ώρες.

5Αφού περάσουν οι 12 ώρες, σκουπίστε τον φούρνο με ένα βρεγμένο μαλακό πανί για να απομακρύνετε την αλοιφή. Σε δύσκολα σημεία του φούρνου χρησιμοποιήστε πλαστική σπάτουλα για να απομακρύνετε την αλοιφή.

6 Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ρίξτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό. Ξεκάστε σε όλο το φούρνο και ιδιαίτερα εκεί όπου βλέπετε υπολείμματα μαγειρικής σόδας. Το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα θα αντιδράσουν δημιουργώντας αφρό.

7 Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί για να απομακρύνετε τον αφρό και τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας. Αν χρειάζεται ψεκάστε ξανά με το διάλυμα λευκού ξυδιού-νερού και σκουπίστε μέχρι ο φούρνος να λάμψει.

8 Αφού έχετε καθαρίσει και τις σχάρες του φούρνου τοποθετήστε τις.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top