Πώς να Καθαρίσετε Κατσαρόλες και Τηγάνια με Μαγειρική Σόδα

Πώς να Καθαρίσετε Κατσαρόλες και Τηγάνια με Μαγειρική Σόδα

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια για να καθαριστούν χρειάζονται, μερικές φορές, ισχυρά και αποτελεσματικά καθαριστικά, ειδικά όταν έχουν κολλήσει υπολείμματα φαγητών. Η μαγειρική σόδα θα σας δώσει τη λύση. Καθαρίστε κατσαρόλες και τηγάνια με μαγειρική σόδα και με ένα απλό τρίψιμο θα απομακρύνετε τα κολλημένα υπολείμματα φαγητών και σκληρούς λεκέδες.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα
  • Λευκό ξύδι
  • Λεμόνι
  • Ξύλινη κουτάλα
  • Πλαστική σπάτουλα
  • Πανί

Πώς να Καθαρίσετε Εμαγιέ Κατσαρόλες και Τηγάνια

Τα εμαγιέ σκεύη έχουν αντικολλητική επικάλυψη αλλά και πάλι είναι δυνατόν να προκληθούν δύσκολοι λεκέδες και συσωρευμένα υπολείμματα. Η λύση για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων ή υπολειμμάτων είναι το βραστό νερό και η μαγειρική σόδα.

1 Βράστε νερό

Γεμίστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με 1 λίτρο νερό περίπου, ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με τα καμμένα υπολείμματα. Βάζουμε το νερό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

2 Προσθέστε μαγειρική σόδα

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για αρκετά λεπτά.

3 Ξύστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι

Αφαιρέστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε τα.

Πώς να Καθαρίσετε τον Πάτο των Κατσαρολών και Τηγανιών από Χαλκό

Το κάτω μέρος των χάλκινων κατσαρολών και τηγανιών μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά με μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και λεμόνι.

1 Καλύψτε το κάτω μέρος

Γυρίστε ανάποδα την κατσαρόλα ή το τηγάνι και πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, ρίξτε λευκό ξύδι.

2 Τρίψτε με λεμόνι

Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και με το μισό τρίψτε τον πάτο της κατσαρόλας ή του τηγανιού.

3 Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Ξεπλύνετε καλά την κατσαρόλα ή το τηγάνι και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα πανί.

Πώς να Καθαρίσετε τα Αντικολλητικά Τηγάνια

Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να αφαιρέσει μυρωδιές και γεύσεις από τα αντικολλητικά τηγάνια. Επίσης, η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως ήπιο λειαντικό καθαρίζοντας επίμονους λεκέδες και καμένα υπολείμματα φαγητών.

1 Δημιουργείστε μια αλοιφή

Καλύψτε τον πάτο του τηγανιού με νερό. Ρίξτε άφθονη μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή αλοιφή.

2 Ξεπλύνετε και πλύνετε

Αφήστε την αλοιφή να παραμείνει για αρκετές ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε και πλύνετε το τηγάνι.

3 Απομακρύνετε τους επίμονους λεκέδες

Ρίξτε στο τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 φλυτζάνι νερό. Αφήστε το διάλυμα να βράσει. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και τρίψτε τον λεκέ με μια πλαστική βούρτσα.

Πώς να Καθαρίσετε τα Ταψιά

Με μαγειρική σόδα, νερό και λευκό ξύδι μπορείτε να καθαρίσετε οποιοδήποτε ταψί με κολλημένα υπολείμματα φαγητού.

1 Δημιουργείστε ένα διάλυμα

Πασπαλίστε αρκετή μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια, σε 1 κούπα νερό προσθέστε 1/3 της κούπας λευκό ξύδι και ανακατέψτε. Ρίξτε το διάλυμα στο ταψί. Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι θα αφρίσουν.

2 Ξύστε την επιφάνεια

Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια, με μια πλαστική σπάτουλα, ξύστε την επιφάνεια του ταψιού για να απομακρύνετε τα υπολείμματα.

3 Πλύνετε το Ταψί

Αφαιρέστε το διάλυμα και πλύνετε καλά το ταψί. Στη συνέχεια, στεγνώστε το με ένα καθαρό πανί.

 

Scroll to Top