Ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα συμβαίνει αρκετά συχνά καθώς είναι εύκολο να στάξει η σάλτσα επάνω στα ρούχα σας όταν τρώτε. Να θυμάστε ότι, όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η διαδικασία αντιμετώπισης του τόσο πιο εύκολα και με επιτυχία θα απομακρυνθεί.
Διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου από το ρούχο.

Συμβουλή
Προσέξτε να μην απλώσετε τον λεκέ και σε καθαρά σημεία του ρούχου.

Τοποθετήστε το ρούχο, από την ανάποδη πλευρά του, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Η πίεση του νερού θα εξαναγκάσει τα υπολείμματα της σάλτσας να απομακρυνθούν από το ρούχο.

Παρατήρηση
Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό γιατί ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα θα μονιμοποιηθεί και κατόπιν θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να αφαιρεθεί.

Απλώστε υγρό απορρυπαντικό ρούχων επάνω στον λεκέ και τρίψτε με τα δάχτυλα σας. Αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά.
Τα υγρά απορρυπαντικά ρούχων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την αφαίρεση των λιπαρών συστατικών του λεκέ από  σάλτσα μπάρμπεκιου.

Παρατήρηση
Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Στη συνέχεια, ξεβγάλετε καλά το ρούχο με χλιαρό νερό ή με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίξτε σε ένα καθαρό λευκό πανί λευκό ξύδι και με αυτό τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Αν το ρούχο είναι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.

Επαναλάβατε τα βήματα 3-5 όσες φορές χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερος λεκές.

Απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων στη λεκιασμένη περιοχή και από τις δύο πλευρές του ρούχου. Πλύνετε το ρούχο, σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας του, μέσα στα επόμενα 15 λεπτά από την εφαρμογή του καθαριστικού λεκέδων. Δεν είναι καλό να αφήνετε το καθαριστικό να στεγνώνει επάνω στο ρούχο.

Παρατήρηση
Διαβάστε την επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων εδώ.

Μετά το πλύσιμο και πριν το αφήσετε να στεγνώσει, ελέγξτε αν ο λεκές από σάλτσα μπάρμπεκιου στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, αφήστε το να στεγνώσει. Διαφορετικά συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

Ρίξτε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή υγρό απορρυπαντικό ρούχων και μουλιάστε το σε ζεστό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε το καλά και πλύνετε το ωσ συνήθως.