Ο λεκές από λάδι μηχανής στα ρούχα είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές που μπορεί να σας οδηγήσει στο να τα πετάξετε. Η παρακάτω διαδικασία θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον λεκέ και να σώσετε τα ρούχα σας.

Με ένα πλαστικό κουτάλι προσπαθήστε να απομακρύνετε το πλεόνασμα του λαδιού μηχανής από το ρούχο. Θα πρέπει να είστε προσεκτικές για να μην διεισδύσει, ο λεκές από λάδι μηχανής στα ρούχα, στις ίνες του υφάσματος.

Χρησιμοποιήστε λευκό χαρτί κουζίνας και ταμπονάροντας το επάνω στη λεκιασμένη περιοχή αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι μηχανής. Συνεχίστε έως ότου να μην εμφανίζονται σημάδια από το λάδι μηχανής στο χαρτί κουζίνας.
Μην τρίβετε την περιοχή γιατί ο λεκές θα εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί.

Πασπαλίστε και σκεπάστε τον λεκέ με ταλκ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο απορροφητικό υλικό όπως καλαμποκάλευρο ή αλάτι.
Αφήστε το να παραμείνει για 10-15 λεπτά.

Αφαιρέστε το ταλκ ή όποιο άλλο απορροφητικό τοποθετήσατε, με ένα κουταλάκι ή οδοντόβουρτσα. Προσέξτε να μην απλωθεί το λεκιασμένο απορροφητικό σε άλλα σημεία του ρούχου.

Ρίξτε επάνω στον λεκέ 1-2 σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων για πλύσιμο στο χέρι και λίγο νερό και τρίψτε ελαφρά με το δάχτυλο σας. Μόλις το απορρυπαντικό αρχίσει να αφρίζει, τρίψτε τον λεκέ από λάδι μηχανής με μια παλιά οδοντόβουρτσα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει να τρίψετε τον λεκέ με την οδοντόβουρτσα και από τις δύο πλευρές του ρούχου.

Πλύνετε το ρούχο μόνο του με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.
Ακολουθείστε τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα του ρούχου.

Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα. Μην στεγνώσετε το ρούχο στο στεγνωτήριο γιατί αν ο λεκές από λάδι μηχανής στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, με την θερμότητα θα μονιμοποιηθεί.

Συμβουλές
– Αν και η μέθοδος είναι ασφαλής για όλους τους τύπους υφασμάτων, να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες φροντίδας του ρούχου και να τις ακολουθείτε στο πλύσιμο του.
– Αν ο λεκές από λάδι μηχανής στα ρούχα είναι σε ευαίσθητο τύπο υφάσματος όπως μεταξωτά ή μάλλινα, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την απομάκρυνση του.
– Να θυμάστε πάντα ότι όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ τόσο πιο εύκολα θα αφαιρεθεί.