Λεκές από Βούτυρο στην Ταπετσαρία

Λεκές από Βούτυρο στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από βούτυρο στην ταπετσαρία είναι ένας σύνθετος λεκές γιατί αποτελείται από έλαια και γάλα. Η διαδικασία απομάκρυνσης του πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί, όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες, όσο περισσότερη ώρα παραμένει τόσο δυσκολότερα αφαιρείται.

Τι θα χρειαστείτε

  • Καλαμποκάλευρο ή Μαγειρική σόδα
  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Ζεστό νερό

1 Αφαιρέστε την περίσσεια βουτύρου

Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα βουτύρου από την ταπετσαρία. Εργαστείτε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στην ταπετσαρία. Αν το βούτυρο είναι σε ρευστή κατάσταση, ταμπονάρετε το με ένα λευκό πανί ή χαρτί κουζίνας.

2 Ρίξτε καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε αρκετή ποσότητα καλαμποκάλευρου ή μαγειρικής σόδας στη λεκιασμένη περιοχή, ώστε να καλυφθεί ολόκληρη. Το καλαμποκάλευρο ή η μαγειρική σόδα θα βοηθήσουν να απορροφηθεί το βούτυρο. Με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες τρίψτε απαλά την περιοχή του λεκέ. Αφήστε το καλαμποκάλευρο ή τη μαγειρική σόδα να παραμείνουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε τα με την ηλεκτρική σκούπα.

3 Καθαρίστε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό λευκό πανί στο διάλυμα, στίψτε το και καθαρίστε την περιοχή εργαζόμενοι προσεκτικά για να μην υγρανθεί πολύ η ταπετσαρία. Στη συνέχεια, πάρτε ένα νέο καθαρό λευκό πανί, βουτήξτε  το σε σκέτο νερό και απομακρύνετε το διάλυμα από την ταπετσαρία.

Παρατήρηση
Το διάλυμα καθαρισμού πρέπει να απομακρυνθεί εντελώς καθώς προσελκύει σκόνη και βρωμιές.

3 Ελέγξτε τον λεκέ

Ελέγξτε αν ο λεκές από βούτυρο στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία.

Συμβουλή
Αν η ταπετσαρία είναι μεταξωτή ή vintage, πασπαλίστε καλαμποκάλευρο και καλέστε έναν επαγγελματία για να καθαρίσει τον λεκέ.

Scroll to Top