Φτιάξτε ένα ‘Πράσινο’ Καθαριστικό για τα Τζάμια

Φτιάξτε ένα 'Πράσινο' Καθαριστικό για τα Τζάμια

Φτιάξτε ένα “πράσινο” καθαριστικό για τα τζάμια μόνες σας και απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία ή άλλα τοξικά συστατικά.
Τα χημικά καθαριστικά είναι επιβλαβή τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον και χρησιμοποιώντας τα όσο το δυνατόν λιγότερο προστατεύετε την οικογένεια σας και το περιβάλλον.
Διαβάστε παρακάτω πόσο απλό είναι να φτιάξετε ένα “πράσινο” καθαριστικό με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

“Πράσινο” καθαριστικό για τα τζάμια με λεμόνι

Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού  σε 2 λίτρα νερό.

“Πράσινο” καθαριστικό για τα τζάμια με ξύδι

Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι  σε 3 λίτρα νερό.

Συμβουλή
Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να ρίξετε στο διάλυμα 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου ή ακόμα και λίγες σταγόνες λεμονιού.

“Πράσινο” καθαριστικό για τα τζάμια με ξύδι και καλαμποκάλευρο

Αναμίξτε 1/4 του φλυτζανιού λευκό ξύδι  σε 2 φλυτζάνια νερό.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Συμβουλή
Αν στην περιοχή σας το νερό είναι σκληρό, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο που δεν αφήνουν κατάλοιπα.

Διαδικασία καθαρισμού τζαμιών

1Γεμίστε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, κατά προτίμηση γυάλινο, με κάποιο από τα παραπάνω “πράσινα” καθαριστικά. Ανακινείστε καλά για να ομογενοποιηθεί το διάλυμα ιδίως αν έχετε χρησιμοποιήσει αυτό που περιέχει καλαμποκάλευρο.

Συμβουλή
Φτιάξτε το “πράσινο” καθαριστικό για τα τζάμια σε τέτοια ποσότητα που να γεμίσει το γυάλινο μπουκάλι σας και αποθηκεύστε το, ώστε να το έχετε έτοιμο όποτε το χρειάζεστε.

2Ψεκάστε το “πράσινο” καθαριστικό στο τζάμι και με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια, όπως τα microfiber ή ένα παλιό βαμβακερό t-shirt, σκουπίστε με κυκλικές κινήσεις.

Συμβουλή
Κάποτε μας συμβούλευαν να καθαρίζουμε τα τζάμια με εφημερίδα ή χαρτί κουζίνας για να μην μένουν γραμμές. Οι λύσεις αυτές δεν είναι και τόσο οικολογικές γιατί, όπως γνωρίζουμε, το χαρτί παράγεται από ξύλο και όσο λιγότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο προστατεύουμε το περιβάλλον.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top