4 Μέθοδοι για να Αφαιρέσετε την Κόλλα στα Χέρια

4 Μέθοδοι για να Αφαιρέσετε την Κόλλα στα Χέρια

Είναι διασκεδαστικό να παίζουμε με τα παιδιά μας φτιάχνοντας χειροτεχνίες, τις περισσότερες φορές, όμως, καταλήγουμε με κόλλα στα χέρια και εκείνα και εμείς. Γι’αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μεθόδους αφαίρεσης της κόλλας από τα χέρια.
Παρακάτω σας δίνουμε 5 μεθόδους αφαίρεσης της κόλλας από τα χέρια για να επιλέξετε την καταλληλότερη για εσάς.

Συμβουλή
Αν τα δάχτυλα έχουν κολλήσει μεταξύ τους, μην προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε τραβώντας μακρυά το ένα από το άλλο, καθώς αυτή η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα σας. Τρίβετε τα σιγά-σιγά μεταξύ τους μέχρι να ξεκολλήσουν από μόνα τους.

Μέθοδος 1: Με σαπούνι

Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ήπιο σαπούνι. Βουτήξτε στο μπολ, την περιοχή του χεριού σας που έχει την κόλλα και αφήστε τη να παραμείνει για 1/2 – 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να αφαιρέσετε την κόλλα στα χέρια, τραβώντας την καθώς έχει μαλακώσει.

Συμβουλή
– Αν η κόλλα στα χέρια δεν αφαιρείται, χρησιμοποιήστε τη λαβή ενός κουταλιού για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της.

Εναλλακτικά
Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού ή να φτιάξετε ένα διάλυμα με 1 μέρος χυμό λεμονιού και 1 μέρος νερό. Το όξινο του λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση της κόλλας.

Μέθοδος 2: Με ασετόν

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για σκληρότερους τύπος δέρματος.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ασετόν σε ανοιχτά τραύματα.

Ρίξτε μερικές σταγόνες ασετόν επάνω στη κόλλα και τρίψτε την περιοχή με τα δάχτυλα σας. Σιγά-σιγά η κόλλα στα χέρια θα απομακρυνθεί. Αν παραμένουν υπολείμματα κόλλας, πάρτε μια λίμα νυχιών και ξύστε τα απαλά και πολύ προσεκτικά για να μην προκληθούν βλάβες στο δέρμα σας.

Συμβουλή
– Μην χρησιμοποιήσετε βαμβάκι ή οποιοδήποτε βαμβακερό πανί.

Μέθοδος 3: Με μαργαρίνη

Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε μαργαρίνη. Τρίψτε λίγη ποσότητα μαργαρίνης επάνω στην περιοχή. Επαναλάβατε, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι η κόλλα στα χέρια απομακρυνθεί εντελώς.
Αν δεν έχετε μαργαρίνη χρησιμοποιήστε λάδι, τα έλαια αντιδρούν με την κόλλα και την διασπούν.

Μέθοδος 4: Με αλάτι

Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι στα χέρια σας. Κατόπιν ρίξτε λίγο νερό και τρίψτε ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Συνεχίστε να τρίβετε τα χέρια σας με την αλοιφή για 1/2 – 1 λεπτό. Ξεπλύνετε τα λίγο ώστε να μην φύγει όλη η αλοιφή και συνεχίστε να τρίβετε. Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι. Μαζί με το αλάτι θα έχει αφαιρεθεί και η κόλλα στα χέρια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top