2 εύκολες Μέθοδοι για να Λάμψουν τα Θαμπά Ποτήρια σας

2 εύκολες Μέθοδοι για να Λάμψουν τα Θαμπά Ποτήρια σας

Θαμπά ποτήρια μετά από το πλύσιμο τους στο πλυντήριο πιάτων;  Ένα πρόβλημα που οι περισσότερες έχουμε αντιμετωπίσει. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, υπάρχουν λύσεις και μάλιστα εύκολες και γρήγορες, αυτό που χρειάζεται είναι να τις γνωρίζετε.
Διαβάστε παρακάτω 2 εύκολες μεθόδους για να λάμψουν και πάλι τα θαμπά ποτήρια σας.

Πού οφείλεται το θάμπωμα των ποτηριών;

Τα θαμπά ποτήρια  οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους, το σκληρό νερό και το χάραγμα.
Το σκληρό νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα αλάτων, τα οποία παραμένουν επάνω στα ποτήρια δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Το στρώμα αυτό δεν απομακρύνεται κατά το πλύσιμο γιατί το σκληρό νερό δεν αφήνει το σαπούνι να αφρίσει και έτσι  τα ποτήρια παραμένουν θαμπά.
Το χάραγμα συμβαίνει όταν τμήματα του γυάλινου ποτηριού έχουν φθαρεί εξαιτίας της τακτικής χρήσης και των πλυσιμάτων. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λύση γιατί το θάμπωμα των ποτηριών οφείλεται στη φυσιολογική φθορά.

Καθαρίστε τα θαμπά ποτήρια με φυσικά καθαριστικά

Τα καλά νέα είναι ότι τα θαμπά ποτήρια εξαιτίας του σκληρού νερού καθαρίζονται εύκολα με προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας. Η οδοντόκρεμα και το λευκό ξύδι μπορούν να κάνουν τα ποτήρια σας να λάμπουν και να φαίνονται σαν καινούργια.
Ακολουθείστε μια από τις 2 απλές μεθόδους για να καθαρίσετε τα θαμπά ποτήρια.

Μέθοδος 1: Με οδοντόκρεμα

1Απλώστε την οδοντόκρεμα μέσα και έξω από το ποτήρι.

Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε την απλή, λευκή οδοντόκρεμα που δεν περιέχει χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

2Στη συνέχεια με μια παλιά καθαρή οδοντόβουρτσα τρίψτε για να την απομακρύνετε.
Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό και καθώς απομακρύνεται αφαιρεί και το λεπτό στρώμα των αλάτων χωρίς να προκαλεί ζημιά στα ποτήρια.

Μέθοδος 2: Με λευκό ξύδι

1Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι και βυθίστε τα ποτήρια μέσα σε αυτό. Αφήστε τα για λίγο και βγάλτε τα. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, τα ποτήρια σας θα λάμπουν.

2Το ποτήρια μπορεί να λάμπουν αλλά έχουν την μυρωδιά του ξυδιού, που είναι αρκετά έντονη. Ευτυχώς, όσο το ξύδι εξατμίζεται καθώς στεγνώνει, η μυρωδιά εξαφανίζεται. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ξεπλύνετε τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Love Cats

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top