17 Χειμερινές Συμβουλές Καθαρισμού

17 Χειμερινές Συμβουλές Καθαρισμού

Διαβάστε τις παρακάτω 17 χειμερινές συμβουλές καθαρισμού και ετοιμάστε το σπίτι σας για τον χειμώνα.

1Τακτοποιείστε τις ντουλάπες σας
Ξεχωρίστε τα ρούχα σε αυτά που είναι να κρατήσετε και σε αυτά που είναι να δώσετε.
Ένας καλός κανόνας για να αποφασίσετε να δωρίσετε ρούχα είναι: Αν δεν τα έχετε φορέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια ή αν έχετε αλλάξει νούμερο τότε το ρούχο είναι για να δοθεί. Καθαρίστε τα, περιποιηθείτε τα προτού τα δώσετε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

2Ζευγαρώστε τα γάντια σας και τις κάλτσες σας
Αν λείπει το ένα από τα δύο, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσετε.

3Καθαρίστε τα χειμωνιάτικα παπούτσια σας
Καθαρίστε καλά τα χειμωνιάτικα παπούτσια σας και ψεκάστε τα με προστατευτικό. Αν χρειάζονται οποιαδήποτε επισκευή να τα πάτε για επιδιόρθωση. Βερνικώστε τα και κρατείστε τα καθαρά αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Πολλά καταστήματα επισκευής υποδημάτων πωλούν βερνίκι σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου που επουλώνει γρατσουνιές.

4Τακτοποιείστε τα σκεύη της κουζίνας σας
Αν γίνεται πανικός με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, ίσως έχετε πάρα πολλά. Σκεφτείτε ένα πιο βολικό σύστημα αποθήκευσης για συχνά χρησιμοποιούμενα τηγάνια, όπως ένα  ράφι ή συρτάρι κοντά στο σημείο που χρησιμοποιούνται. Τηγάνια που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά μπορεί να αποθηκευτούν πιο μακριά ή ακόμα και σε ένα άλλο αποθηκευτικό χώρο.

5Ελέγξτε τα μπαχαρικά σας και πετάξετε αυτά που έχουν λήξει
Ένας καλός τρόπος για να ξέρετε πότε λήγουν είναι να κολλάτε στα μπαχαρικά ετικέτες  με την ημερομηνία που τα αγοράσατε και ορίσετε ως ημερομηνία λήξης  μετά από έξι μήνες μιας και τα περισσότερα αποξηραμένα μπαχαρικά χάνουν την οσμή τους. Επανατοποθετείστε τα στο ράφι με αλφαβητική σειρά, καθιστώντας την ανάκτηση πολύ πιο εύκολη.

6Τακτοποιείστε και αναδιοργανώστε τα ντουλάπια σας
Τραβήξτε όλα τα κουτιά με τα τρόφιμα έξω από τα ντουλάπια και  αναδιοργανώστε τα. Κάποια πράγματα συσσωρεύονται στα ντουλάπια, σπρώχνονται προς τα πίσω και με την πάροδο του χρόνου ανακαλύπτετε ότι έχετε πολλά ίδια τρόφιμα. Αν έχουν λήξει πετάξτε τα, και αν είναι ακόμα καλά, αλλά πραγματικά δεν πρόκειται ποτέ να τα φάτε, δώστε τα στην τράπεζα τροφίμων.

7Τακτοποιείστε τα χαρτιά σας
Αν κάνετε πολλή δουλειά στο σπίτι ή εργάζεστε από το σπίτι τότε αναπόφευκτα έχετε σωρούς από χαρτιά, βιβλία και αρχεία που μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του έτους. Τώρα είναι η ώρα να τα ελέγξετε  συστηματικά και να τα φακελώσετε. Ότι δεν χρειάζεται ανακυκλώστε το.

8Ξεκαθαρίστε και τον υπολογιστή σας
Αν τελικά έχετε αρχίσει το ξεκαθάρισμα με τα χαρτιά, τότε καλό θα είναι να κάνετε το ίδιο και με τον υπολογιστή σας. Διαγράψτε τα παλιά αρχεία, αδειάστε τα σκουπίδια, αποθηκεύστε τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε  σε δίσκους ή έναν σκληρό δίσκο ή χρησιμοποιώντας μία από τις νέες τεχνολογίες αποθήκευσης Internet, όπως Dropbox ή Cloud.
Μόλις γίνει αυτό θα μπορέσετε να κάνετε κάτι που πάντα ονειρευόσασταν!!! Να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας τους δίσκους που συνοδεύουν τον υπολογιστή και έτσι θα του δώσετε μεγάλη παράταση ζωής.

9Πλύνετε κουβέρτες και ριχτάρια

10Αλλάξτε τα φίλτρα από τα κλιματιστικά
Ιδιαίτερα αν τα χρησιμοποιείτε για συνεχή θέρμανση

11Περιστρέψτε και αναποδογυρίστε τα στρώματα

12Περιποιηθείτε και αποθηκεύστε τα φθινοπωρινά ρούχα και φρεσκάρετε τα χειμωνιάτικα

13Πλύνετε τις κουρτίνες

14Καθαρίστε το τζάκι

15Καταγράψτε τι υπάρχει στον καταψύκτη
Απομακρύνετε τα ληγμένα κατεψυγμένα τρόφιμα.

16Πλύνετε τα μαξιλάρια

17Καθαρίστε πολύ καλά τον φούρνο σας
Διαβάστε εδώ πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top