Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα τον Τρίφτη Τυριών

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα τον Τρίφτη Τυριών

Τα τριμμένα τυριά μπορεί να είναι υπέροχα στο φαγητό αλλά το καθάρισμα του τρίφτη τυριών είναι μια επίπονη διαδικασία. Τα μαλακά τυριά εισχωρούν μέσα στις τρύπες του τρίφτη και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν με το σφουγγάρι. Επιπλέον, τρίβοντας με το σφουγγάρι πάνω-κάτω τον τρίφτη τυριών υπάρχει και ο κίνδυνος να τραυματίσετε το χέρι σας.
Διαβάστε παρακάτω πώς να καθαρίσετε εύκολα τον τρίφτη τυριών και να απομακρύνετε εντελώς τα υπολείμματα του τριμμένου τυριού είτε φρέσκου είτε αποξηραμένου.

Μέθοδος 1: Με λεμόνι

1Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το στον τρίφτη τυριών, όπως κάνετε και με τα τυριά. Η οξύτητα του λεμονιού διασπά το λίπος των τυριών και επίσης ο χυμός του εισχωρεί μέσα στις τρύπες του τρίφτη με αποτέλεσμα να απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα του τριμμένου τυριού.

2Ξεβγάλτε τον τρίφτη τυριών με ζεστό νερό.

3Αν τα υπολείμματα του τριμμένου τυριού έχουν παραμείνει για ώρα επάνω στον τρίφτη και έχουν σκληρύνει, χρειάζεται να προσθέσετε στη διαδικασία και ένα φυσικό λειαντικό: το αλάτι.

4Βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βουτήξτε το κομμένο λεμόνι. Στη συνέχεια, τρίψτε με το λεμόνι τον τρίφτη τυριών και αφήστε το μείγμα αλατιού-λεμονιού να παραμείνει για λίγο.

5Ξεβγάλτε τον τρίφτη τυριών με ζεστό νερό.

Μέθοδος 2: Με πατάτα ή μήλο

1Κόψτε μια πατάτα ή ένα μήλο στη μέση και τρίψτε με το ένα κομμάτι τον τρίφτη των τυριών. Η πατάτα και το μήλο βοηθούν στην απομάκρυνση των αποξηραμένων κομματιών τυριού από τον τρίφτη.

2Στη συνέχεια, τρίψτε ξανά την περιοχή με ένα καθαρό πανί.

3Αφού απομακρυνθούν τα υπολείμματα του τυριού, ξεβγάλτε με ζεστό νερό τον τρίφτη.

Σημείωση
Είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριών πλένοντας τον στο πλυντήριο πιάτων, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι με τα συνεχή πλυσίματα αμβλύνονται οι λεπίδες του τρίφτη και είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να ακονιστούν. Έτσι ο τρίφτης τυριών θα είναι, σύντομα, για πέταμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top