Πώς να Καθαρίσετε τα Πάνινα Αθλητικά Παπούτσια

Πώς να Καθαρίσετε τα Πάνινα Αθλητικά Παπούτσια

Τα πάνινα αθλητικά παπούτσια φοριούνται συχνά είτε από μεγάλους είτε από παιδιά, για αυτό είναι αναπόφευκτο να χρειάζονται καθάρισμα από καιρό σε καιρό.
Διαβάστε πώς να καθαρίσετε τα πάνινα αθλητικά παπούτσια, σωστά και με εύκολο τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα.

Τι θα χρειαστείτε

  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Μαγειρική σόδα
  • Ζεστό νερό

Βγάλτε και καθαρίστε τα κορδόνια

Το καθάρισμα γίνεται πιο εύκολο και αποτελεσματικό αν πρώτα έχετε αφαιρέσει τα κορδόνια. Έτσι μπορείτε να καθαρίσετε τη γλώσσα του παπουτσιού όπως και την εσωτερική σόλα (πάτος).

Σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό ρίξτε μερικές σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε τα κορδόνια να μουλιάσουν και αφήστε τα όσο καθαρίζετε τα πάνινα παπούτσια. Στη συνέχεια, τρίψτε τα κορδόνια με τα χέρια σας ή με μια παλιά οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Ξεπλύνετε τα κορδόνια με νερό και μετά  τυλίξτε τα σε μια πετσέτα για να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Κατόπιν κρεμάστε τα για να στεγνώσουν εντελώς.

Καθαρίστε τη λάσπη

Αν τα παπούτσια έχουν λάσπη, αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς. Στη συνέχεια, με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, απομακρύνετε την αποξηραμένη λάσπη από το εξωτερικό των πάνινων παπουτσιών και τη σόλα.

Καθαρίστε το χώμα και τους λεκέδες

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίξτε μερικές σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ανακατέψτε. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι και κατόπιν στίψτε το καλά για να μην στάζει. Με το σφουγγάρι, τρίψτε απαλά το εξωτερικό των πάνινων παπουτσιών και τη σόλα, για να αφαιρέσετε το χώμα ή τους λεκέδες.
Ξεπλένετε, συχνά, το σφουγγάρι καθώς μεταφέρονται βρωμιές από τα παπούτσια κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Καθαρίστε το εσωτερικό των παπουτσιών

Φτιάξτε ένα νέο διάλυμα με νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βουτήξτε ένα πανί μικροϊνών, στίψτε το καλά και καθαρίστε το εσωτερικό των παπουτσιών.

Απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

Για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το εσωτερικό των πάνινων παπουτσιών, πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή και για όλη τη νύχτα.

Στεγνώστε τα πάνινα αθλητικά παπούτσια

Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα πριν τα φορέσετε.

Συμβουλή
Για να διατηρήσουν το σχήμα τους, γεμίστε τα με χαρτί κατά τη διάρκεια του στεγνώματος.
Θυμηθείτε ότι πρέπει να αλλάζετε τα χαρτιά κάθε 1 ώρα.

Scroll to Top