Πώς να Διατηρήσετε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο Φρέσκο

Πώς να Διατηρήσετε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο Φρέσκο

Αν στολίσατε φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο θα θέλετε να είναι φρέσκο και “ζωντανό” σε όλη την περίοδο των εορτών.
Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και εύκολες συμβουλές και διατηρήστε το χριστουγεννιάτικο δένδρο σας όπως ήταν την πρώτη μέρα που το αγοράσατε.

1Επιλέξτε σωστά
Η σωστή επιλογή του δένδρου είναι πολύ σημαντική. Πριν το αγοράσετε, ελέγξτε τις βελόνες του, πρέπει να είναι εύκαμπτες, να μην είναι στεγνές και εύθραυστες. Όσο πιο φρέσκο δέντρο, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει στο σαλόνι σας.

2Μεταφέρετε το με ασφαλή τρόπο
Είναι σημαντικό να αρχίσετε να το φροντίζετε αμέσως. Τυλίξτε το σε μια πλαστική σακούλα για να το προστατέψετε κατά την διαδρομή στο σπίτι.
Κόψτε ή ζητήστε να σας κόψουν 1-1,5 εκ. από το κάτω μέρος του δένδρου. Ο λόγος είναι ο εξής: Όταν κόβεται ένα δένδρο οι χυμοί του σφραγίζουν το σημείο που κόπηκε και έτσι δεν απορροφά πλέον νερό. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Έτσι, κόβοντας ένα μικρό κομμάτι στη βάση του θα προλάβετε μέχρι να φτάσετε σπίτι να το ποτίσετε.

3Ποτίστε το
Μόλις φτάσετε σπίτι, τοποθετήστε το σε ένα κάδο με νερό. Με αυτό τον τρόπο η βάση του δεν θα στεγνώσει και οι βελόνες του θα διατηρηθούν φρέσκες.
Μια πρόσφατη πανεπιστημιακή μελέτη επιβεβαιώνει ότι το πότισμα λειτουργεί καλά στη διατήρηση του δένδρου.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ένας γενικός κανόνας είναι ότι ένα τυπικό δέντρο μπορεί να απορροφήσει ένα τέταρτο του νερού για κάθε πόντο της διαμέτρου του.
Ως έσχατη λύση, εάν το δέντρο σας καταλήξει να στεγνώσει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μερικές ρηχές τρύπες στη βάση και να γεμίσετε με νερό.

4Τροφοδοτείτε το
Ορισμένοι διατηρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας συντηρητικά εμπορίου τα οποία αναμιγνύονται στο νερό. Φυσικά προϊόντα, όπως το καλαμποκάλευρο ή η ζάχαρη λειτουργούν πολύ καλά. Αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή ζάχαρη σε μια λεκάνη νερό. Το διάλυμα δρα ως πηγή τροφής για το χριστουγεννιάτικο δένδρο.

5Τοποθετείστε το στο σωστό σημείο
Τοποθετείστε το δέντρο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καλοριφέρ, θερμαντήρες ή ανεμιστήρες, καθώς αυτοί θα επιταχύνουν τη διαδικασία ξήρανσης. Επίσης, προτείνεται η χρήση ενός υγραντήρα δωματίου, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ώστε οι βελόνες του να διατηρηθούν φρέσκες περισσότερο, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σημαντική συμβουλή
Μιλώντας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, βεβαιωθείτε ότι τα φώτα που βάζετε στο δέντρο είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό. Τα νεότερα LED φώτα καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα και είναι μια καλή επιλογή, ενώ μειώνουν επίσης τον κίνδυνο πυρκαγιάς, επειδή παραμένουν πιο δροσερά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει εστίες φωτιάς όπως κεράκια αναμμένα, μακριά από το δέντρο.

6Ανακυκλώστε το
Όταν τελειώσουν οι γιορτές και ξεστολίσετε το δένδρο σας, μην το πετάξετε απλά στα σκουπίδια, ανακυκλώστε το.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top