Καθαρίστε τους Λεκέδες στο Μάρμαρο με Φυσικά Προϊόντα

Καθαρίστε τους Λεκέδες στο Μάρμαρο με Φυσικά Προϊόντα

Το μάρμαρο είναι όμορφο υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πάγκων κουζίνας ή δαπέδων. Είναι όμως πορώδες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεκέδες από ότι πέσει επάνω του όπως καφές, τσάι, χυμός φρούτου, σάλτσες ακόμα και νερό. Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα θα καθαρίσετε τους λεκέδες στο μάρμαρο με φυσικά προϊόντα.

Με μαγειρική σόδα

1 Ψεκάστε με νερό
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα κρύο νερό και ψεκάστε την περιοχή.

2 Σκουπήστε τον λεκέ
Πάρτε ένα καθαρό, μαλακό πανί και σκουπήστε τον λεκέ για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

3 Φτιάξτε αλοιφή μαγειρικής σόδας
Αναμείξτε μαγειρική σόδα και νερό σε τέτοιες ποσότητες ώστε να σχηματιστεί αλοιφή με παχιά υφή.

4 Καλύψτε τον λεκέ με την αλοιφή
Απλώστε στην αλοιφή επάνω στον λεκέ ώστε να καλυφθεί όλος. Σκεπάστε τη λεκιασμένη περιοχή με πλαστική σακούλα. Αφήστε την αλοιφή να παραμείνει για 24 ώρες. Η μαγειρική σόδα θα στεγνώσει και θα ξεκολλήσει τον λεκέ από το μάρμαρο.

Παρατήρηση
Μπορείτε να φτιάξετε την αλοιφή με αλεύρι και ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων.

5 Απομακρύνετε την αλοιφή
Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα και με ένα υγρό, καθαρό πανί απομακρύνετε την αλοιφή. Ελέγξτε αν ο λεκές στο μάρμαρο έχει αφαιρεθεί. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία.

Με οξυζενέ

Ρίξτε λίγο οξυζενέ στη λεκιασμένη περιοχή. Σκεπάστε με πλαστική σακούλα και αφήστε το να παραμείνει 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες απομακρύνετε τη σακούλα και σκουπήστε με βρεγμένο πανί για να αφαιρέσετε το οξυζενέ. Ελέγξτε αν ο λεκές έχει καθαριστεί. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία.

Παρατήρηση
Αν το μάρμαρο έχει σκούρο χρώμα, δοκιμάστε πρώτα το οξυζενέ σε μια κρυφή του περιοχή για να διαπιστώσετε αν προκαλεί αποχρωματισμό.

Με καλαμποκάλευρο

Αν πρόκειται για λιπαρούς λεκέδες, δοκιμάστε καλαμποκάλευρο.

Πασπαλίστε λίγο καλαμποκάλευρο στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το να παραμείνει για 20 λεπτά. Το καλαμποκάλευρο θα απορροφήσει τον λεκέ. Στη συνέχεια πλύνετε την περιοχή με νερό και ήπιο απορρυπαντικό πιάτων ή σαπούνι. Τέλος, σκουπίστε με υγρό πανί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top