Καθαρίστε το Στρώμα με Φυσικά Καθαριστικά

Καθαρίστε το Στρώμα με Φυσικά Καθαριστικά

Οι λεκέδες από μούχλα στο στρώμα, τα ακάρεα σκόνης αλλά και άλλα αλλεργιογόνα δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε καλά και να ξεκουραστείτε το βράδυ. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το στρώμα σας καθαρό, γι’ αυτό χρειάζεται κάτι περισσότερο από το απλό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά που δεν προκαλούν βλάβες στην υγεία σας και είναι φιλικά με το περιβάλλον.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας από λεκέδες σωματικών υγρών (ιδρώτας, αίμα, ούρα), μούχλα και ακάρεα σκόνης.

1Χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική σκούπα
Τοποθετείστε στην ηλεκτρική σκούπα το εξάρτημα που χρησιμοποιείτε για την ταπετσαρία. Ξεκινήστε να «σκουπίζετε» από την κορυφή του στρώματος και κατεβαίνετε προς τα πόδια καλύπτοντας μικρές επιφάνειες και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα τις πλευρές του στρώματος με τον ίδιο τρόπο.

2Απομακρύνετε τις οσμές
Συνήθως, δεν αντιλαμβανόμαστε τις δικές μας σωματικές μυρωδιές. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ο ιδρώτας μπορεί να δημιουργήσει μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά.
Για να απαλλαγείτε από τις οσμές στο στρώμα σας, το πασπαλίζετε με μαγειρική σόδα και το τρίβετε απαλά με μια βούρτσα καθαρισμού, έτσι ώστε να εισέρχεται στο ύφασμα του στρώματος όπου υπάρχουν οι οσμές. Αφήστε την μαγειρική σόδα να καθίσει για 10 λεπτά.

3Σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα
Με το τρίψιμο της μαγειρικής σόδας στο στρώμα σας, έχουν απορροφηθεί η υγρασία και τα λάδια σώματος από την επιφάνεια του στρώματος. Το σκούπισμα για δεύτερη φορά με το εξάρτημα της ταπετσαρίας τραβά την υγρασία, μαζί με την αιτία των οσμών.

4Αφαιρέστε τους λεκέδες
Τα στρώματα συνήθως έχουν λεκέδες από αίμα, ούρα ή άλλα σωματικά υγρά. Ενώ είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε τους λεκέδες αμέσως, μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατόν και οι λεκέδες αποξηραίνονται.
Διαβάστε πώς θα απομακρύνετε τον λεκέ από αίμα στο στρώμα, εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top