Λεκές από Αίμα στο Στρώμα

Λεκές από Αίμα στο Στρώμα

Ο λεκές από αίμα στο στρώμα είναι ένας δύσκολος λεκές καθώς το αίμα περιέχει πολλές πρωτεΐνες και επιπλέον το στρώμα είναι ένα αντικείμενο που δεν καθαρίζεται εύκολα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από αίμα στο στρώμα θα απομακρυνθεί εντελώς.

1Αφαιρέστε από το κρεββάτι τα σεντόνια, τα μαξιλάρια, το υπόστρωμα και ότι άλλο υπάρχει επάνω σε αυτό ώστε να το στρώμα “γυμνό”.  Αν έχουν λερωθεί, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.

2Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο από το αποξηραμένο αίμα στο στρώμα.

3Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί σε κρύο νερό, στίψτε το ώστε να είναι υγρό αλλά να μην έχει περιττό νερό. Πιέστε με το πανί τη λεκιασμένη περιοχή του στρώματος. Θα διαπιστώσετε ότι το πανί χρωματίζεται καθώς απορροφά το αίμα.

Συμβουλές
– Να τρίβετε το πανί επάνω στο στρώμα γιατί αυτό θα προκαλέσει την εισχώρηση του λεκέ στις ίνες του υφάσματος του στρώματος.
– Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό. Το ζεστό νερό θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα γίνει πολύ δύσκολη.

4Καλύψτε τη λεκιασμένη περιοχή με αλάτι. Αφήστε το να παραμείνει για 2 ώρες, περίπου ή έως ότου στεγνώσει εντελώς η περιοχή.

Εναλλακτικά, αντί να χρησιμοποιήστε αλάτι, μπορείτε να φτιάξετε μια αλοιφή αναμιγνύοντας 1 μέρος μαγειρικής σόδας σε 2 μέρη κρύο νερό. Απλώνετε την αλοιφή επάνω στον λεκέ από αίμα και την αφήνετε να παραμείνει για 30 λεπτά. Κατόπιν, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα.

5Στη συνέχεια, απομακρύνετε το στρώμα του αλατιού με ένα πανί ή με μια βούρτσα.

6Ελέγξτε αν ο λεκές από αίμα στο στρώμα έχει απομακρυνθεί εντελώς.  Αν όχι, ρίξτε επάνω τον λεκέ που έχει παραμείνει, οξυζενέ. Θα παρατηρήσετε ότι αφρίζει, περιμένετε μέχρι να σταματήσει.

7Με ένα καθαρό πανί σκουπίστε την περιοχή, από το εξωτερικό μέρος της προς το εσωτερικό, για να απομακρυνθεί ο λεκές από αίμα στο στρώμα και το οξυζενέ. Επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα αν είναι απαραίτητο.

8Όταν ο λεκές από αίμα στο στρώμα έχει αφαιρεθεί εντελώς, καθαρίστε καλά την περιοχή σκουπίζοντας την με ένα βρεγμένο πανί.

9Στη συνέχεια, με ένα καθαρό, στεγνό πανί ταμπονάρετε την περιοχή για να φύγει όλη η υγρασία. Μπορείτε επίσης, να τοποθετήσετε μια απορροφητική πετσέτα και να πιέσετε την περιοχή με τα δυο σας χέρια για να απορροφήσει η πετσέτα όλη την υγρασία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top