Καθαρίστε και Απολυμάνετε Φυσικά τα Σφουγγάρια της Κουζίνας

Καθαρίστε και Απολυμάνετε Φυσικά τα Σφουγγάρια της Κουζίνας

Τα σφουγγάρια της κουζίνας χρησιμοποιούνται καθημερινά και συχνά σε “βαριές” εργασίες, όπως η αφαίρεση λιπαρών υπολειμμάτων από κατσαρόλες ή τηγάνια. Έτσι θα πρέπει και αυτά να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται γιατί στους πόρους τους αναπτύσσονται βακτήρια, μικρόβια ή μούχλα.
Καθαρίστε και απολυμάνετε φυσικά τα σφουγγάρια της κουζίνας ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Με λευκό ξύδι και αλάτι

Το οξικό οξύ του λευκού ξυδιού σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια και εξαλείφει τις οσμές.

1 Σε ένα μπολ αναμείξτε 1 φλυτζάνι (250ml) ζεστό νερό, 1/2 φλυτζάνι (125ml) λευκό ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι.

1 Ανακατέψτε καλά για να διαλυθούν το λευκό ξύδι και το αλάτι στο νερό.

2 Βάλτε τα σφουγγάρια μέσα στο μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.

3 Την επόμενη ημέρα ξεβγάλτε και πιέστε το σφουγγάρι αρκετές φορές ώστε να φύγει όλο το καθαριστικό διάλυμα.

Συμβουλή
Αδειάστε το χρησιμοποιημένο καθαριστικό διάλυμα στην αποχέτευση του νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο θα απολυμανθεί και η αποχέτευση.

Στο πλυντήριο πιάτων

Ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και απορρυπαντικού πιάτων εξαλείφει τα βακτήρια, τα μικρόβια και τη μούχλα.

1 Βάλτε τα σφουγγάρια της κουζίνας στο επάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων και αφήστε τα να πλυθούν σε έναν κανονικό κύκλο πλύσης.

2 Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης βγάλτε τα σφουγγάρια και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Συμβουλές για σωστή χρήση του σφουγγαριού της κουζίνας

– Το σφουγγάρι της κουζίνας πρέπει να αντικαθιστάται κάθε 2 εβδομάδες το περισσότερο.
– Αν παρατηρήσετε ότι μυρίζει ή έχει αλλάξει το χρώμα του, πετάξτε το αμέσως και χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο.
– Μετά από κάθε χρήση ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι και πιέστε το για να απομακρυνθεί το περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς στον αέρα τοποθετώντας το στην άκρη του νεροχύτη ή σε ένα πιάτο.
– Είναι σημαντικό να στεγνώνει το σφουγγάρι μεταξύ των χρήσεων γιατί τα βακτήρια και η μούχλα πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον.
– Μην χρησιμοποιήσετε το σφουγγάρι της κουζίνας για να καθαρίσετε επιφάνειες όπου έχει κοπεί κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, όπως π.χ. το ξύλο κοπής. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή χαρτί κουζίνας που δεν είναι τόσο απορροφητικά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top