7 Φυσικά Καθαριστικά για το Μπάνιο

Καθαριστικά για το Μπάνιο

Διαβάστε παρακάτω 7 φυσικά καθαριστικά για το μπάνιο που θα το καθαρίσουν και θα το απολυμάνουν με τρόπο  ασφαλή για την υγεία σας και φιλικό για το περιβάλλον. Είναι κοινά και οικονομικά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

1Λευκό ξύδι

Καθαρίστε τη ντουζιέρα
Βουτήξτε ένα πανί ή σφουγγάρι σε λευκό ξύδι και σκουπίστε τη ντουζιέρα για αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.
Καθαρίστε την κεφαλή της ντουζιέρα
Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με λευκό ξύδι και δέστε την στην κεφαλή της ντουζιέρας, αφήστε την να παραμείνει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί η κεφαλή της ντουζιέρας θα λάμπει.

2

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανικό φυσικό καθαριστικό για τον νιπτήρα, τις αποχετεύσεις, τη λεκάνη, τις μπαταρίες και τις πόρτες του ντους.
Πασπαλίστε μαγειρική σόδα, ρίξτε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια αλοιφή και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Τόσο απλά και εύκολα θα καθαρίσουν.

3

Οξυζενέ

Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα
Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σας, για λίγα λεπτά, σε οξυζενέ για να απαλλαγείτε από μακροχρόνια μικρόβια.
Καθαρίστε σκληρές επιφάνειες
Αναμίξτε ίσα μέρη οξυζενέ και νερού και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να καθαρίσετε το δοχείο απορριμάτων, τον καθρέφτη και το πόμολο. Επίσης, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος σφουγγαρίσματος του δαπέδου.

4

Λεμόνι

Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό και απολυμαντικό.
Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και τρίψτε τον νιπτήρα και το ντους για να απομακρύνετε υπολείμματα σαπουνιού και συγχρόνως να τα απολυμάνετε.

5

Αλάτι

Αν η βρωμιά ή οι λεκέδες στον νιπτήρα, στη μπανιέρα ή στη λεκάνη είναι επίμονοι, ρίξτε λίγο αλάτι στο χυμό λεμονιού και καθαρίστε με αυτό το διάλυμα. Το αλάτι δρα ως λειαντικό και θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν οι λεκέδες. Στο τέλος ξεπλύνετε με νερό για να φύγει το αλάτι και ο νιπτήρας, η μπανιέρα ή η λεκάνη θα αστράφτουν και θα μυρίζουν φρέσκο λεμόνι.

6

Τσάι

Το τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καθάρισμα των παραθύρων και των καθρεφτών. Ψεκάστε στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και κατόπιν σκουπίστε, όπως θα κάνατε και με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό. Οι επιφάνειες θα καθαρίσουν και θα αρωματιστούν.

7

Βότκα

Είναι εξαιρετική για να απομακρύνετε τη μούχλα. Ψεκάστε βότκα απευθείας στη μουχλιασμένη επιφάνεια και αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα πανί ή μια βούρτσα σκουπίστε την επιφάνεια, η μούχλα θα έχει εξαφανιστεί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top