Σόδα Πλυσίματος: Ένα Ισχυρό Φυσικό Καθαριστικό

Σόδα Πλυσίματος: Ένα Ισχυρό Φυσικό Καθαριστικό

Η σόδα πλυσίματος είναι μια εξαιρετικά αλκαλική ουσία που η χημική της σύνθεση την καθιστά ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό δύσκολων λεκέδων και λειαντικό. Επίσης, κατατάσσεται στα καθαριστικά που είναι ασφαλή για το περιβάλλον και για τις οικιακές εργασίες.
Διαβάστε παρακάτω τις σημαντικότερες χρήσεις της σόδας πλυσίματος.

Συμβουλή
Να φοράτε, πάντα, γάντια όταν χρησιμοποιείτε σόδα πλυσίματος, γιατί είναι πολύ αλκαλική ουσία.

1 Ενισχυτικό πλυσίματος ρούχων

Η κλασσική χρήση της σόδας πλυσίματος. Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι σόδα πλυσίματος στο απορρυπαντικό του πλυντηρίου ρούχων, ειδικά όταν πλένετε λευκά ρούχα. Θα τα λευκάνει και θα αφαιρέσει ανεπιθύμητες οσμές.

2 Συστατικό σπιτικού απορρυπαντικού ρούχων

Η σόδα πλυσίματος είναι ένα από τα απαραίτητα και κύρια συστατικά για την παρασκευή σπιτικού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων.

3 Καθαριστικό λιπαρών και δύσκολων λεκέδων

Η αλκαλική φύση της σόδας πλυσίματος την καθιστά ιδανικό καθαριστικό λιπαρών και δύσκολων λεκέδων, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Απλώστε σόδα πλυσίματος επάνω σε λεκέ από λάδι, βούτυρο ή γράσο πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Μην αφήσετε τη σόδα πλυσίματος να παραμείνει αρκετή ώρα επάνω στο ρούχο γιατί μπορεί να καταστρέψει τις ίνες του.

4 Καθαριστικό λεκέδων χαλιών

Αν το χαλί σας έχει πραγματικά δύσκολους λεκέδες, όπως λεκέ από λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιήστε σόδα πλυσίματος για να το καθαρίσετε. Πασπαλίστε τη σόδα πλυσίματος επάνω στον λεκέ και αφήστε την να παραμείνει για να απορροφήσει τον λεκέ.

Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του χαλιού ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό καθαριστικό.

5 Καθαριστικό φούρνου

Η σόδα πλυσίματος μπορεί να απομακρύνει τα καμένα λίπη και τρόφιμα που έχουν κολλήσει στον πάτο του φούρνου. Πασπαλίστε σόδα στον πάτο του φούρνου και στη συνέχεια ψεκάστε νερό ώστε να σχηματιστεί ένα στρώμα πάστας, αφήστε την να παραμείνει για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν αφαιρέστε την.

Καθαρίστε καλά τον φούρνο ώστε να απομακρυνθεί όλη η σόδα, πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

6 Καθαριστικό αποχέτευσης νεροχύτη

Ρίξτε 1/2 φλυτζάνι σόδας πλυσίματος στην αποχέτευση του νεροχύτη και αφήστε να τρέξει νερό. Η αποχέτευση θα καθαρίσει και θα μυρίσει όμορφα. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε και χυμό λεμονιού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top