Φτιάξτε το Δικό σας Φυσικό Απορρυπαντικό Ρούχων

Φτιάξτε το Δικό σας Φυσικό Απορρυπαντικό Ρούχων

Το να φτιάξετε το δικό σας φυσικό απορρυπαντικό ρούχων είναι διασκεδαστικό, εύκολο στην παρασκευή του, οικονομικότερο από άποψη κόστους και ταυτόχρονα αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων με χημικά.
Παρακάτω θα διαβάσετε οδηγίες για να φτιάξετε υγρό φυσικό απορρυπαντικό ρούχων και φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.

Υγρό φυσικό απορρυπαντικό ρούχων

Το υγρό απορρυπαντικό ρούχων είναι ιδανική επιλογή για πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία καθώς διαλύεται εύκολα. Επίσης είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς η φόρμουλα παρασκευής του δεν περιέχει βαφές ή αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα.

1Γεμίστε 1/2 φλυτζάνι με σαπούνι, τρίβοντας με τον τρίφτη του τυριού μια πλάκα σαπουνιού.

2Ρίξτε το τριμμένο σαπούνι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 φλυτζάνια νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στην κουζίνα, ρυθμίστε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς έως το σαπούνι να διαλυθεί και να λιώσει.

3Σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι, ρίξτε το λιωμένο σαπούνι, 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα, 1/2 φλυτζάνι  σόδα πλυσίματος, 1/4 φλυτζανιού βόρακα και 3 λίτρα ζεστό νερό.

Προσοχή Η σόδα πλυσίματος είναι καυστική, γι’ αυτό πρέπει να φοράτε γάντια όταν την χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να φτιάξετε σόδα πλυσίματος, διαβάστε εδώ.

4Ανακατέψτε το μείγμα απορρυπαντικού καλά, ώστε να διαλυθούν όλα τα συστατικά. Κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το να παραμείνει όλη τη νύχτα για να πυκνώσει.

5Για το πλύσιμο των ρούχων, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων στη ειδική θήκη του πλυντηρίου.

6Φυλάξτε το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη

Το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και ταυτόχρονα οικονομικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα πλυντήρια ρούχων καθώς η παρασκευάζεται με τέτοιο τρόπο που  δεν προκαλείται πολύς αφρός.

1Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη του τυριού και τρίψτε 1 πλάκα σαπουνιού (περίπου 140gr) σε σκόνη όσο για να γεμίσει 1 φλυτζάνι. Χρησιμοποιήστε την πλευρά του τρίφτη για τις πιο λεπτές νιφάδες.

Συμβουλή
Τρίβοντας το σαπούνι στον τρίφτη μπορεί να παραμείνει μια μόνιμη μυρωδιά και γεύση γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δεύτερο τρίφτη που θα τον κρατήσετε μόνο για το τρίψιμο του σαπουνιού.

2Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη του τυριού και τρίψτε 1 πλάκα σαπουνιού (περίπου 140gr).

3Σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι, ρίξτε 1 φλυτζάνι σαπουνιού1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα1 φλυτζάνι σόδα πλυσίματος και 1/2 φλυτζάνι βόρακα.

Προσοχή
Η σόδα πλυσίματος είναι καυστική, γι’ αυτό πρέπει να φοράτε γάντια όταν την χρησιμοποιείτε.
Αν θέλετε να φτιάξετε σόδα πλυσίματος, διαβάστε εδώ.

4Ανακατέψτε τα υλικά καλά. Διατηρήστε το μείγμα αεροστεγές δοχείο και σε ξηρό περιβάλλον.

Για το πλύσιμο των ρούχων, χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας από το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων για πλυντήρια υψηλής τεχνολογίας και 2 κουταλιές της σούπας για κανονικά πλυντήρια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top