Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Μαγειρική Σόδα στο Πλύσιμο των Ρούχων

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Μαγειρική Σόδα στο Πλύσιμο των Ρούχων

Η μαγειρική σόδα είναι φυσικό αποσμητικό και καθαριστικό. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων τα χρωματιστά ρούχα θα γίνουν πιο φωτεινά και τα λευκά λευκότερα. Επίσης, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των δύσκολων λεκέδων και των έντονων οσμών.
Διαβάστε τι προσφέρει η μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων.

1Για λευκότερα λευκά και φωτεινότερα χρωματιστά
Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με το υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Η μαγειρική σόδα θα κάνει πιο έντονα το λευκά και πιο λαμπερά τα χρωματιστά ρούχα.

2Για την απομάκρυνση οσμών
Προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα στον κύκλο ξεβγάλματος. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών και συγχρόνως μαλακώνει τα ρούχα.
Αν τα ρούχα μυρίζουν έντονα από ιδρώτα ή καπνό μια καλή λύση είναι να τα μουλιάσετε σε διάλυμα μαγειρικής σόδας με νερό για όλη τη νύχτα.
– Γεμίστε μια λεκάνη με νερό (περίπου 3 λίτρα) και διαλύστε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα.
– Βάλτε τα ρούχα στη λεκάνη και ανακατέψτε τα για να βεβαιωθείτε ότι το νερό τα σκεπάζει πλήρως.
– Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
– Την επόμενη ημέρα πλύνετε τα ως συνήθως.

Συμβουλή
Μην μουλιάσετε με μαγειρική σόδα μάλλινα ή μεταξωτά ρούχα.

3Για μαλακτικό ρούχων
Αντί να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων του εμπορίου, προσθέστε στη θήκη του μαλακτικού 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό για τα ρούχα και επιπλέον δεν ερεθίζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

4Για αποσκληρυντικό νερού
Σε περιοχές με σκληρό νερό, η μαγειρική σόδα δρα ως αποσκληρυντικό του νερού. Προσθέστε 1/4 του κουτιού μαγειρική σόδα σε κάθε πλύση για να μαλακώσει το νερό.

5Για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων
Φτιάξτε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα και νερό. Απλώστε την αλοιφή σε ένα πανί ή ένα σφουγγάρι και καθαρίστε τις εσωτερικές επιφάνειες του πλυντηρίου. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε καλά.
Την ίδια αλοιφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε λεκέδες στις εξωτερικές επιφάνειες του πλυντηρίου.

6Για την εξουδετέρωση οξέων
Λεκέδες από οξέα στα ρούχα όπως από υγρά μπαταρίας, καθαριστικά τουαλέτας, εμετό ή ούρα απομακρύνονται με μαγειρική σόδα. Ξεπλύνετε με νερό τον λεκέ από οξύ και κατόπιν πασπαλίστε μαγειρική σόδα για να εξουδετερωθεί το οξύ. Ακόμα και αν το οξύ έχει στεγνώσει επάνω στο ρούχο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να το εξουδετερώσετε και να εμποδίσετε τυχόν ζημιά στο πλυντήριο κατά την πλύση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top