Καθαρίστε Οικολογικά τον Ανοξείδωτο Νεροχύτη

Καθαρίστε Οικολογικά τον Ανοξείδωτο Νεροχύτη

Ο νεροχύτης είναι το μέρος της κουζίνας όπου μαζεύονται τα περισσότερα βακτηρίδια και μικρόβια. Τα υπολείμματα των φαγητών βοηθούν στην ανάπτυξη των βακτηριδίων και δεν απομακρύνονται κατά το πλύσιμο των πιάτων, όπως μπορεί να πιστεύουμε. Ο καλός καθαρισμός του νεροχύτη με ‘πράσινα’, μη χημικά καθαριστικά είναι απαραίτητος.
Διαβάστε παρακάτω πως να καθαρίσετε τον νεροχύτη με οικολογικά προϊόντα.

Τι θα χρειαστείτε

    • Μαγειρική σόδα
    • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
    • Λευκό ξύδι
    • Ζεστό νερό

1 Αδειάστε τον νεροχύτη

Πλύνετε τυχόν πιάτα, ποτήρια ή μαγειρικά σκεύη που βρίσκονται στον νεροχύτη και τοποθετήστε τα στη θέση τους, ώστε ο νεροχύτης να είναι άδειος.

2 Καθαρίστε με σαπούνι

Ρίξτε σε ένα καθαρό πανί λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων και με ζεστό νερό καθαρίστε τον νεροχύτη, τη βρύση, την αποχέτευση και το εξωτερικό μέρος του νεροχύτη. Αυτός ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε φορά που πλένετε κάτι στον νεροχύτη.

3 Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση

Με αυτόν το τρόπο θα εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές και θα απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα τροφών από την αποχέτευση. Επαναλάβετε το αρκετές φορές την εβδομάδα.

4 Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1/4 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού και ρίξτε το διάλυμα στον νεροχύτη. Αφήστε το να παραμείνει για 10 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό. Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό που βοηθά στη διάσπαση και απομάκρυνση των λιπαρών υπολειμμάτων τροφών.
Επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε μαγειρική σόδα σε σημεία που καθαρίζονται δύσκολα, όπως γύρω από τη βρύση και να τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα για να απομακρυνθούν οι βρωμιές.

5 Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

Ανακατέψτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού. Αδειάστε το απευθείας στην αποχέτευση και στη συνέχεια ρίξτε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε τα να δράσουν για 5-10 λεπτά και κατόπιν ρίξτε ζεστό νερό. Τα προϊόντα καθαρισμού θα αντιδράσουν μεταξύ τους απολυμαίνοντας την αποχέτευση και το ζεστό νερό θα ξεπλύνει ότι υπολείμματα έχουν μείνει.

6 Γυαλίστε τον νεροχύτη με αλεύρι

Στεγνώστε εντελώς τον νεροχύτη με μια πετσέτα και πασπαλίστε αλεύρι. Με μια καθαρή πετσέτα και αργές κυκλικές κινήσεις τρίψτε το αλεύρι στην επιφάνεια του νεροχύτη. Απομακρύνετε το αλεύρι που περίσσεψε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top