10 Βήματα για να Καθαρίσετε το Σαλόνι

10 Βήματα για να Καθαρίσετε το Σαλόνι

Ακολουθήστε τα παρακάτω 10 βήματα για να καθαρίσετε το σαλόνι σας με λιγότερο κόπο και σε λιγότερο χρόνο.

1Ξεσκονίστε το ταβάνι του σαλονιού και τις γωνίες των τοίχων
Καθαρίστε τους τοίχους και πλύνετε τα βρώμικα σημεία. Να θυμάστε πάντα τους αεραγωγούς, τα πόμολα, τις πόρτες, και τους διακόπτες.

2Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους πίνακες και τις φωτογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους του σαλονιού
Να είστε προσεκτικοί όταν καθαρίζετε πίνακες και φωτογραφίες. Ποτέ μην ψεκάζετε καθαριστικό ή νερό πάνω στο σκελετό. Το υγρό μπορεί να διαρρεύσει πίσω από το γυαλί και να καταστρέψει τις εικόνες. Αντ’ αυτού βρέξτε ελαφρά ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το πλαίσιο και το τζάμι.

3Ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα οροφής στο σαλόνι
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα οροφής που έχει μεγάλα κομμάτια σκόνης που πέφτουν στο κεφάλι των επισκεπτών σας.
Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία που καθαρίζετε το σαλόνι και ξεσκονίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα και τον ανεμιστήρα. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό. Απομακρύνετε οποιαδήποτε λάμπα από το φωτιστικό, καθαρίστε τη και επανατοποθετείστε.

4Καθαρίστε τα παράθυρα
Κατεβάστε κουρτίνες, περσίδες ή όποιο άλλο είδος σκίασης έχετε και  καθαρίστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ξεσκονίστε και πλύνετε τα περβάζια των παραθύρων και τις γωνίες. Πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό των παραθύρων.

5Ξεσκονίστε και καθαρίστε τους καναπέδες και τις καρέκλες
Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με εργαλείο για να καθαρίσετε εσοχές σε καναπέδες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε αντικείμενα που σας έλειπαν μέχρι τώρα, κρυμμένα στις εσοχές του καναπέ σας.
Καθαρίστε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ, τα διακοσμητικά και τυχόν μαξιλάρια που υπάρχουν στις πολυθρόνες του σαλονιού σας.
Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα καθαριστικά για να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από την ταπετσαρία του καναπέ σας ή τις πολυθρόνες.

Συμβουλή
Βεβαιωθείτε ότι κάνατε δοκιμή με το καθαριστικό σας σε μια κρυφή γωνία της ταπετσαρίας για να μην καταστρέψετε το ύφασμα.

6Ξεσκονίστε όλες τις επιτραπέζιες λάμπες και τα μπιχλιμπίδια στο σαλόνι
Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα με το κατάλληλο εργαλείο ή ξεσκονόπανο για να καθαρίσετε τα αμπαζούρ, φωτιστικά, καθώς και τυχόν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία.

7Αφαιρέστε τα βιβλία από τα ράφια
Ξεσκονίστε τα βιβλία και τα ράφια. Αν συλλογή των βιβλίων σας ξεχειλίζει, ίσως ήρθε η ώρα να δωρίσετε κάποια, να πετάξετε κάποια άχρηστα ή και να πουλήσετε κάποια άλλα.
Όταν πολλά βιβλία περισσεύουν από τα ράφια δίνεται η εντύπωση ότι το καθιστικό είναι ακατάστατο και βρώμικο.

8Ξεσκονίστε το ψυχαγωγικό κέντρο στο σαλόνι σας
Αποσυνδέστε και ξεσκονίστε όλα τα ηλεκτρονικά. Ελέγξτε τα καλώδια για ξέφτισμα και φθορά. Ξεσκονίστε την οθόνη της τηλεόρασης.

9Καθαρίστε τα χαλιά σας
Αν τα χαλιά σας είναι πολύ λερωμένα μπορεί να είναι καιρός για να καλέσετε έναν επαγγελματία.
Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μηχανές και να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Αν νοικιάσετε μηχάνημα καθαρισμού να βεβαιωθείτε ότι θα έχει τα απαραίτητα αξεσουάρ καθαρισμού ταπετσαρίας σαλονιού.
Ωστόσο αν τα χαλιά σας είναι ελαφρά λερωμένα, μια ηλεκτρική σκούπα και επιτόπιο καθάρισμα μπορεί να είναι τα μόνα που χρειάζεστε προς το παρόν.

10Πάρτε το χρόνο σας για να καθαρίσετε τα πατάκια μέσα και έξω από τις πόρτες σας
Σκουπίστε τα και ξεσκονίστε τα. Κάντε ότι χρειάζεται, έτσι ώστε τα παπούτσια να μην  μεταφέρουν τη βρωμιά στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
Ελέγξτε καλά ότι τα χαλάκια σας βρίσκονται σε καλή κατάσταση ώστε να προστατεύσετε τα χαλιά στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top