Ο λεκές από νερό στα δερμάτινα είτε αυτά είναι ρούχα είτε παπούτσια είτε έπιπλα προκαλεί απογοήτευση και χρειάζεται προσεκτική εργασία για να αφαιρεθεί.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε τη διαδικασία απομάκρυνσης του τόσο πιο εύκολα και με επιτυχία θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και ο λεκές από νερό στα δερμάτινα θα εξαφανιστεί.

Μουλιάστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια σε ζεστό νερό. Τρίψτε, απαλά, με αυτό ώστε να υγρανθεί όλη η περιοχή. Το χρώμα του δερμάτινου θα γίνει πιο σκούρο αλλά όταν στεγνώσει θα επανέλθει.

Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί ή ένα σφουγγάρι για να απορροφήσετε το επιπλέον νερό. Ταμπονάρετε απαλά το δερμάτινο ώστε να μην φαίνονται οι λεκέδες από νερό. Με άλλα λόγια, το δερμάτινο να φαίνεται ομοιόμορφα υγρό.

Τοποθετείστε ένα άλλο καθαρό πανί επάνω στη λεκιασμένη περιοχή και στεγνώστε με το πιστολάκι των μαλλιών σε χαμηλή θερμοκρασία. Το πιστολάκι θα πρέπει να απέχει 10-15 εκατοστά από το δερμάτινο.

Συμβουλή
Αν πρόκειται για δερμάτινα παπούτσια, τοποθετήστε μέσα στα παπούτσια χαρτιά και αφήστε τα όλη τη νύχτα σε έναν αεριζόμενο χώρο να στεγνώσουν. Έτσι η υγρασία θα απορροφηθεί από τα χαρτιά και δεν θα περάσει στο εσωτερικό των παπουτσιών. Επίσης, τα παπούτσια θα διατηρήσουν το σχήμα τους.

Σηκώστε το πανί και ελέγξτε αν ο λεκές από νερό στα δερμάτινα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε μερικές φορές ακόμα το στέγνωμα με το πιστολάκι.

Όταν ο λεκές από νερό στα δερμάτινα έχει απομακρυνθεί εντελώς, περιποιηθείτε τα με ένα συντηρητικό και γυαλιστικό για δερμάτινα.