Λεκές από Φράουλες στα Ρούχα

Λεκές από Φράουλες στα Ρούχα

Ο λεκές από φράουλες στα ρούχα μπορεί να γίνει ένας φριχτός λεκές αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Η ταχύτατη αντιμετώπιση είναι η ουσία στην αφαίρεση των λεκέδων από φράουλες στα ρούχα.
Οι φράουλες είναι νόστιμο φρούτο, είτε τρώγεται μόνο του είτε σε συνδυασμό με παγωτό. Όσο νόστιμες όμως και αν είναι μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν αν βάψουν τα ρούχα σας.
Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ από φράουλες στα ρούχα.

1Ξεπλύνετε τυχόν περίσσευμα φράουλας ή χυμού φράουλας από το ύφασμα, και ξεπλύνετε τη χρωματισμένη περιοχή με δροσερό νερό, προσέχοντας να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο λεκές

2Φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας σε λίτρο ζεστό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και 1 κουταλιά λευκό ξύδι.
Αφήστε το χρωματισμένο ύφασμα να μουλιάσει σε αυτό το διάλυμα για περίπου 15 λεπτά.
Αν χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα διαλύματος, αυξήστε τις παραπάνω αναλογίες.

3Ξεπλύνετε σχολαστικά το ύφασμα με καθαρό δροσερό νερό.

4Εάν ο λεκές από φράουλα στα ρούχα έχει φύγει, τότε συνεχίστε στο βήμα 5 παρακάτω. Αν όχι, σφουγγαρίστε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια, πάλι, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε το οινόπνευμα σε μία δυσδιάκριτη περιοχή, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το αλκοόλ δεν θα ξεβάψει το ρούχο.

5Πλύνετε το ύφασμα σε όσο ζεστό νερό επιτρέπουν οι οδηγίες, ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές από φράουλες στα ρούχα. Χρησιμοποιείστε χλωρίνη αν το ύφασμα είναι λευκό και το επιτρέπει ή χλωρίνη για χρωματιστά.

Συμβουλές
– Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει μετά το πλύσιμο, αλλά πριν βάλετε το ρούχο στο στεγνωτήριο, διότι αν στεγνώσει ενδέχεται ο λεκές να μονιμοποιηθεί.
– Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε το λεκέ από φράουλες στα ρούχα, όπως και κάθε λεκέ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τον αφαιρέσετε.
– Όταν έχετε ένα οποιοδήποτε λεκέ στα ρούχα, στις ταπετσαρίες ή στο χαλί σας ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δράσετε γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει ότι παλαιότεροι λεκέδες δεν μπορούν να απομακρυνθούν, απλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι αδύνατο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top