Λεκές από Κόκκινο Κρασί στο Τζιν Παντελόνι

Λεκές από Κόκκινο Κρασί στο Τζιν Παντελόνι

Ο λεκές από κόκκινο κρασί στο τζιν παντελόνι, χωρίς αμφιβολία, είναι ένας λεκές που μπορεί να σας κάνει να το πετάξετε αν δεν μπορέσετε να τον απομακρύνετε. Είναι, λοιπόν, χρήσιμο να γνωρίζετε πώς θα τον καθαρίσετε.
Αν δεν είναι εφικτό να ξεκινήσετε τη διαδικασία αμέσως θα πρέπει να εμποδίσετε την εξάπλωση του λεκέ.

1 Εμποδίστε την εξάπλωση του λεκέ
Μόλις προκληθεί ο λεκές από κόκκινο κρασί στο τζιν παντελόνι σας, πάρτε ένα πανί, χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες και απορροφήστε την περίσσια κρασιού. Εργαστείτε από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του λεκέ προσεκτικά για να μην εξαπλωθεί ο λεκές σε καθαρά σημεία.

2 Απομονώστε τον λεκέ
Βάλτε ένα καθαρό πανί ή χαροπετσέτες κάτω από τον λεκέ για να τον απομονώσετε και να μην εξαπλωθεί στο άλλο μέρος του παντελονιού.

3 Ρίξτε αλάτι στον λεκέ
Καλύψτε τον λεκέ με αλάτι. Το αλάτι θα απορροφήσει το επιπλέον κρασί εμποδίζοντας το να εισχωρήσει περισσότερο στις ίνες του τζιν.

4 Εξουδετερώστε τον λεκέ από κόκκινο κρασί με λευκό ξύδι
Ρίξτε λευκό ξύδι επάνω στον λεκέ. Η οξύτητα του λευκού ξυδιού θα διαπάσει τις χρωστικές του κόκκινου κρασιού και είναι πιθανό ο λεκές από κόκκινο κρασί να απομακρυνθεί σε αυτό το στάδιο.

5 Ρίξτε σόδα (αναψυκτικό)
Αν ο λεκές από κόκκινο κρασί στο τζιν παντελόνι δεν έχει απομακρυνθεί, ρίξτε σόδα αναψυκτικό.
Συνεχίστε να ρίχνετε σόδα μέχρι ο λεκές να αρχίσει να ξεθωριάζει. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί, καθαρίστε την περίσεια σόδας με καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια πλύνετε το παντελόνι ως συνήθως.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε σόδα με κάποια γεύση γιατί οι χρωστικές ουσίες, η ζάχαρη και τα άλλα συστατικά μπορεί να μονιμοποιήσουν τον λεκέ.

6 Αλοιφή μαγειρικής σόδας
Αν ο λεκές είναι επίμονος και δεν έχει αφαιρεθεί, φτιάξτε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα και νερό ώστε να σχηματιστεί μια αλοιφή. Απλώστε την επάνω στον λεκέ και αφήστε να παραμείνει μέχρι να απορροφήσει όλο τον λεκέ. Απομακρύνετε την αλοιφή και ελέγξτε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία.

7 Μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και οξυζενέ
Ανακατέψτε ίσα μέρη απορρυπαντικού πιάτων και οξυζενέ. Απλώστε το μείγμα επάνω στον λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για λίγο. Ελέγξτε αν ο λεκές από κόκκινο κρασί στο τζιν παντελόνι απομακρύνθηκε, αν όχι επαναλάβατε τη διαδικασία.

Συμβουλή
Το οξυζενέ ξεθωριάζει μερικά υφάσματα, γι’αυτό πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία δοκιμάστε το μείγμα σε μια κρυφή περιοχή του τζιν για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.
Επίσης, αν διαπιστώσετε ότι δεν ξεθωριάζει το τζιν μπορείτε να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα του μείγματος προσθέτοντας οξυζενέ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top