Λεκές από Λάδι στο Ψάθινο Χαλί

Λεκές από Λάδι στο Ψάθινο Χαλί

Ο λεκές από λάδι στο ψάθινο χαλί είναι ένας λεκές που αφήνει μια ενοχλητική κηλίδα την οποία πρέπει να απομακρύνετε.

Τα ψάθινα χαλιά είναι ευέλικτα, ανθεκτικά και δίνουν την αίσθηση του φυσικού περιβάλλοντος γιατί κατασκευάζονται από φυτικά υλικά. Οι λεκέδες από λάδι απορροφώνται από τις φυτικές τους ίνες και δημιουργούν ενοχλητικές κηλίδες.

Διαβάστε παρακάτω πώς ο λεκές από λάδι στο ψάθινο χαλί θα καθαριστεί εντελώς.

1Ταμπονάρετε τον λεκέ με απορροφητικό πανί, ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του λεκέ από το ψάθινο χαλί, χωρίς να εξαπλωθεί περισσότερο η κηλίδα.

2Καλύψτε τον λεκέ από λάδι με καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα επάνω στον λεκέ.  Αφήστε το να παραμείνει για αρκετές ώρες.

3Απομακρύνετε το στρώμα καλαμποκάλευρου ή μαγειρικής σόδας με την ηλεκτρική σκούπα και ελέγξτε αν ο λεκές από λάδι στο ψάθινο χαλί έχει αφαιρεθεί. Αν όχι καλύψτε πάλι τον λεκέ με καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα.

4Αν ο λεκές από λάδι στο ψάθινο χαλί είναι επίμονος, ανακατέψτε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων με νερό για να δημιουργήσετε αφρό. Βουτήξτε ένα μαλακό πανί στον αφρό και τρίψτε απαλά τον αφρό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με σκέτο νερό την περιοχή.

5Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει ή για πιο γρήγορα, στεγνώστε την, με ανεμιστήρα ή στεγνωτήρα μαλλιών σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top