Λεκές από Λάδι στο Ξύλινο Τραπέζι ή Πάτωμα

Λεκές από Λάδι στο Ξύλινο Τραπέζι ή Πάτωμα

Ο λεκές από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα είναι ένας δύσκολος λεκές γιατί το ξύλο ως πορώδες υλικό απορροφά το λάδι πολύ γρήγορα. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απομακρύνετε τον λεκέ από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα.

Μέθοδος 1: Με απορροφητική σκόνη

1Ρίξτε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή του ξύλινου τραπεζιού ή πατώματος μια απορροφητική σκόνη όπως μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο ή ταλκ.

2Αφήστε την να παραμείνει για αρκετές ώρες ή και όλη τη νύχτα.

3Με ένα καθαρό πανί ή με την ηλεκτρική σκούπα απομακρύνετε την απορροφητική σκόνη από το ξύλινο τραπέζι ή το πάτωμα.

4Ελέγξτε αν ο λεκές από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα.

5Αν έχετε επαναλάβει την παραπάνω διαδικασία και ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, τοποθετήστε μια καφέ χαρτοσακούλα επάνω στον λεκέ. Ζεστάνετε το ηλεκτρικό σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία και σιδερώστε με αργές κινήσεις τη χαρτοσακούλα.

6Ελέγξτε αν η χαρτοσακούλα έχει απορροφήσει τον λεκέ από λάδι. Αν ο λεκές από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα παραμένει επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα.

7Αν έχετε επαναλάβει μερικές φορές τη διαδικασία και ο λεκές από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα παραμένει, συνεχίστε με την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

1Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτα, χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα και πιέστε με το χέρι σας την περιοχή του λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Συμβουλές
– Ξεκινήστε τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα για να εμποδιστεί η εισχώρηση του λαδιού βαθιά μέσα στο ξύλο.
– Καλό είναι να φοράτε γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

2Σε ένα δοχείο ρίξτε λίγο ζεστό νερό και λίγο ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Ανακατέψτε με το χέρι σας για να δημιουργηθεί σαπουνάδα.

3Με ένα καθαρό πανί απλώστε σαπουνάδα επάνω στη λεκιασμένη περιοχή του ξύλου και τρίψτε σχετικά έντονα και σταθερά.
Εργάζεστε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε φθορές στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα.
Αν ο λεκές από λάδι έχει εισχωρήσει στο ξύλο χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για το τρίψιμο.

4Όταν τελειώσετε με τον καθαρισμό του λεκέ, ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό ή σκουπίστε τη με ένα βρεγμένο καθαρό πανί. Έτσι θα απομακρυνθούν τα υπολείμματα του λαδιού και της σαπουνάδας.

5Με ένα καθαρό και στεγνό πανί σκουπίστε την περιοχή για να απομακρυνθεί η περισσότερη υγρασία και κατόπιν αφήστε το ξύλο να στεγνώσει εντελώς στον αέρα.

6Ελέγξτε αν ο λεκές από λάδι στο ξύλινο τραπέζι ή πάτωμα έχει απομακρυνθεί εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top