Λεκές από Γάλα στην Ταπετσαρία

Λεκές από Γάλα στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από γάλα στην ταπετσαρία είναι από τους λεκέδες που αν παραμείνουν για πολύ αφήνουν μια κιτρινωπή κηλίδα και επιπλέον μια μυρωδιά που θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) η διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να επιτευχθεί η ολική αφαίρεση του.

Συμβουλή
Να θυμάστε ότι στους λεκέδες που έχουν βάση τις πρωτεΐνες, όπως ο λεκές από γάλα στην ταπετσαρία, δεν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό κατά τη διαδικασία αφαίρεσης τους. Το ζεστό νερό και οι πρωτεΐνες αντιδρούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο λεκές να μονιμοποιείται πάνω στο ύφασμα.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα από την ταπετσαρία. Ξεκινήστε την αφαίρεση των υπολειμμάτων του γάλακτος εργαζόμενοι από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του λεκέ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την εξάπλωση του λεκέ στα καθαρά σημεία της ταπετσαρίας.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ταπετσαρία.

2Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα από την ταπετσαρία.

3Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί σε κρύο νερό και υγράνετε τον λεκέ ελαφρά, πάντα δουλεύοντας από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του. Στη συνέχεια, με χαρτί κουζίνας ή ένα άλλο λευκό, καθαρό πανί σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή για να απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία.

4Κατόπιν, φτιάξτε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας 1 κουτάλι της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλυτζάνια κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα ώστε τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.

5Βουτήξτε ένα καθαρό , λευκό πανί στο διάλυμα και σκουπίστε την λεκιασμένη περιοχή. Εργαστείτε προσεκτικά και μεθοδικά ώστε να υγρανθεί μόνο το σημείο που βρίσκεται ο λεκές από γάλα στην ταπετσαρία. Συνεχίστε μέχρι ο λεκές από γάλα στην ταπετσαρία να εξαφανιστεί εντελώς.

6Με ένα άλλο καθαρό, λευκό πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό ξεπλύνετε το διάλυμα από την ταπετσαρία.

Παρατήρηση
Το ξέπλυμα είναι πολύ σημαντικό καθώς το διάλυμα σαπουνιού προσελκύει σκόνες.

7Αφήστε την ταπετσαρία να στεγνώσει με τον αέρα.

Παρατήρηση
Αν ο λεκές από γάλα στην ταπετσαρία δεν αφαιρέθηκε με το σαπούνι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ισχυρά χημικά. Αναμίξτε κρύο νερό με χλωρίνη (συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία για τις ποσότητες) και δημιουργήστε ένα διάλυμα. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και ταμπονάρετε την λεκιασμένη περιοχή. Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, με χαρτί κουζίνας στεγνώστε, όσο το δυνατόν, την περιοχή και ξεπλύνετε, όπως πριν. Απορροφήστε με χαρτί κουζίνας ή ένα καθαρό πανί το επιπλέον νερό και αφήστε την ταπετσαρία να στεγνώσει στον αέρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top