Ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα, είναι ένας σύνθετος λεκές καθώς η μαγιονέζα παρασκευάζεται από αυγά και λάδι. Έτσι για την αφαίρεση του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα δύο αυτά υλικά συγχρόνως. Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες η διαδικασία αφαίρεσης τους πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα απομακρύνετε τον λεκέ από μαγιονέζα στα ρούχα σας με επιτυχία.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε, όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα μαγιονέζας στα ρούχα. Εργαστείτε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στο ρούχο και για να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα.

Ρίξτε μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ. Αφήστε τα να παραμείνουν για 10-15 λεπτά.

Απλώστε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή ένα καθαριστικό λεκέδων για στεγνό καθάρισμα και αφήστε το να παραμείνει για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το με ένα καθαρό πανί.

Ελέγξτε αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή με υγρό απορρυπαντικό ρούχων.

Σημείωση
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων το οποίο είναι κατάλληλο για λιπαρούς λεκέδες.

Ξεπλύνετε καλά τα ρούχα με κρύο νερό. Αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα παραμένει, ταμπονάρετε τον με ένα καθαρό πανί ποτισμένο με λευκό ξύδι.

Πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως στην υψηλότερη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα φροντίδας τους.

Σημείωση
Επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα.

Πριν αφήσετε τα ρούχα να στεγνώσουν, βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί.