Λεκές από Μαρμελάδα στην Ταπετσαρία

Λεκές από Μαρμελάδα στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από μαρμελάδα στην ταπετσαρία είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές γι’αυτό είναι σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς αφαιρείται. Τα φρούτα και τα λαχανικά από τα οποία παρασκευάζονται οι μαρμελάδες περιέχουν τανίνη, η ουσία που δίνει το χρώμα στο προϊόν. Η τανίνη σε συνδυασμό με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά συνθέτουν τους λεκέδες από μαρμελάδα.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ, όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα μαρμελάδας από την ταπετσαρία.

Συμβουλή
Μην εφαρμόζεται πίεση γιατί έτσι ο λεκές από μαρμελάδα θα εισχωρήσει πιο βαθιά στις ίνες της ταπετσαρίας.

2Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί το απορρυπαντικό στο νερό.

3Βυθίστε ένα καθαρό, λευκό πανί στο διάλυμα και ταμπονάρετε τον λεκέ με αυτό. Συνεχίστε μέχρι να μην λεκιάζεται το πανί από μαρμελάδα. Κατά το ταμπονάρισμα χρησιμοποιείτε ένα καθαρό σημείο του πανιού.

Συμβουλή
Προσέξτε να μην βρέξετε υπερβολικά την ταπετσαρία.

4Βρέξτε ένα καθαρό, λευκό πανί σε σκέτο κρύο νερό και ξεπλύνετε καλά την περιοχή της ταπετσαρίας που καθαρίσατε πριν.
Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρεθεί εντελώς η σαπουνάδα γιατί διαφορετικά θα έλκει σκόνη.

5Ελέγξτε αν ο λεκές από μαρμελάδα στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Συμβουλή
Χρησιμοποιείστε οινόπνευμα μόνο σε λευκές ή ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθεί αποχρωματισμός στο σημείο.

6Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει με φυσικό τρόπο στον αέρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top