Λεκές από Μαρμελάδα στα Ρούχα

Λεκές από Μαρμελάδα στα Ρούχα

Ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές γι’αυτό είναι σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς αφαιρείται. Γενικά, ο λεκές από μαρμελάδα δεν είναι δύσκολο να καθαριστεί εκτός αν το φρούτο από το οποίο προέρχεται δημιουργεί έναν δύσκολο λεκέ.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη μαρμελάδα από το ρούχο.

2Ξεπλύνετε την περιοχή του λεκέ με τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό της μαρμελάδας που έχει απομείνει. Προσέξτε να μην εξαπλωθεί παραπάνω ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα.

3Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων, 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 15 λεπτά.

4Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με άφθονο κρύο νερό.

5Ελέγξτε αν ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

6Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς και στη συνέχεια, πλύνετε κανονικά στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Προσθέστε λευκαντικό (χλωρίνη ή όποιο άλλο) στην πλύση αν είναι ασφαλές για τα ρούχα.

Παρατήρηση
Διαβάστε εδώ, τι σημαίνουν τα σύμβολα στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων.

7Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς μετά το πλύσιμο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή τοποθετείστε τα στο στεγνωτήριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top