Λεκές από Παγωτό στα Ρούχα

Λεκές από Παγωτό στα Ρούχα

Ο λεκές από παγωτό στα ρούχα είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές το καλοκαίρι, συγχρόνως όμως είναι αρκετά δύσκολος στην αφαίρεση του, λόγω των πρωτεϊνών που περιέχει. Όταν δε, ξεραθεί είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες καθώς ενώ φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς με την πάροδο του χρόνου επανεμφανίζεται στο ρούχο ως ένα κιτρινωπό δαχτυλίδι.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Φρέσκος λεκές από παγωτό στα ρούχα

1Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, παγωτό.

2Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά ή και περισσότερο.

Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό. Το χλιαρό ή ζεστό μονιμοποιεί τους λεκέδες πρωτεϊνών στα ρούχα.

3Ελέγξτε τον λεκέ. Αν παραμένει, τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό ρούχων τη λεκιασμένη περιοχή και μουλιάστε το ξανά σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Κάθε λίγα λεπτά, τρίβετε ελαφρά τον λεκέ.

Συμβουλή
Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό ρούχων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων.

4Ξεπλύνετε το ρούχο και απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή καθαριστικό λεκέδων. Αφήστε το να παραμείνει για 7-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με άφθονο κρύο νερό.

5Ελέγξτε το ρούχο. Αν ο λεκές από παγωτό στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, απλώστε ξανά καθαριστικό λεκέδων και μουλιάστε το, όπως πριν.

6Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από παγωτό στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς πριν τα πλύνετε κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί και το ρούχο στεγνώσει θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να φύγει εντελώς.

Αποξηραμένος λεκές από παγωτό στα ρούχα

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο παγωτό από το ρούχο.

Συμβουλές
– Μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το ρούχο.
– Κατά την αφαίρεση του παγωτού, προσέξτε να μην το απλώσετε στα καθαρά σημεία του ρούχου.

2Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

3Κάθε 3-5 λεπτά τρίβετε απαλά την περιοχή του λεκέ με τα δάχτυλα σας ώστε να βοηθήσετε το απορρυπαντικό να διεισδύσει στον λεκέ.

4Ακολουθήστε τα βήματα 4,5 και 6 για φρέσκο λεκέ από παγωτό στα ρούχα.

Συμβουλές
– Μην στεγνώσετε το ρούχο αν ο λεκές από παγωτό δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Είναι δε προτιμότερο να στεγνώσουν στον αέρα αντί στο στεγνωτήριο.
– Μετά τις παραπάνω διαδικασίες, αν η λεκιασμένη περιοχή κιτρινίζει ή καφετίζει ελαφρά, εφαρμόστε πάλι τη διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, μέχρι ο λεκές από παγωτό στα ρούχα απομακρυνθεί εντελώς. Μόνο τότε αφήστε τα να στεγνώσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top