Λεκές από Σταφύλι στα Ρούχα

Λεκές από Σταφύλι στα Ρούχα

Ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα μπορεί να συμβεί στο λεπτό και να καταστρέψει τα ρούχα σας, γι’αυτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων). Τα σταφύλια έχουν κόκκινο, ροζ ή άσπρο χρώμα. Φυσικά, οι λεκέδες από σταφύλια κόκκινου ή ροζ χρώματος είναι πιο δύσκολοι στην αφαίρεση. Οι οδηγίες που ακολουθούν μπορούν να εφαρμοστούν και για την αφαίρεση λεκέ από σταφύλι άσπρου χρώματος.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα θα απομακρυνθεί εντελώς.

1Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και τοποθετείστε την λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό, με αρκετή πίεση, ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σταφύλι.

2Ανακατέψτε 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό.

3Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα καθαρισμού για 15 λεπτά.

4Ξεβγάλτε καλά το ρούχο με κρύο νερό.

5Ελέγξτε αν ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά το ρούχο με κρύο νερό.

Συμβουλή
Πριν χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα στη λεκιασμένη περιοχή, δοκιμάστε σε ένα κρυφό σημείο του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι τρίβοντας με οινόπνευμα δεν θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

6Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

Παρατήρηση
Επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

7Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα, πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει.

Παρατήρηση
Είναι σημαντικό, να έχει αφαιρεθεί, εντελώς, ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα, πριν αυτά στεγνώσουν είτε στον αέρα είτε στο στεγνωτήριο. Γι’αυτό θα πρέπει μετά το πλύσιμο να ελέγξετε καλά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top