Λεκές από Αυγό στα Ρούχα

Λεκές από Αυγό στα Ρούχα

Ο λεκές από αυγό στα ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να καταστρέψει τα αγαπημένα σας ρούχα.
Το αυγό μπορεί να είναι ιδανικό για το πρωινό σας αλλά ο λεκές που προκαλεί στα ρούχα σας είτε φρέσκος είτε αποξηραμένος είναι δύσκολος στην αντιμετώπιση του. Παρακάτω σας δίνουμε εύκολες οδηγίες για την αφαίρεση του.

Συμβουλές
– Ξεκινήστε τη διαδικασία αντιμετώπισης του λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα.
– Αποφύγετε να  θερμάνετε τον λεκέ, χρησιμοποιώντας πχ ζεστό νερό, γιατί αυτό θα σκληρύνει τον λεκέ και θα δυσκολέψει την αφαίρεση του.

1Απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απομακρύνετε, όσο μπορείτε, τα υπολείμματα του αυγού που έχουν παραμείνει πάνω στο ρούχο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό απορροφητικό πανί για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού.
Προσέξτε να μην τρίψετε τον λεκέ γιατί αυτό που θα πετύχετε είναι να διεισδύσει ο λεκές βαθύτερα στις ίνες του ρούχου και να εξαπλωθεί.

Συμβουλή
Αν ο λεκές από αυγό στα ρούχα έχει αποξηρανθεί, χρησιμοποιείστε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων ή πιάτων για να τρίψετε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή. Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσει ο λεκές και στη συνέχεια, όπως προηγουμένως, με ένα κουτάλι αφαιρέστε τα υπολείμματα του αυγού.

2Σφουγγίστε με κρύο νερό
Με ένα σφουγγάρι ποτισμένο σε κρύο νερό, τρίψτε ελαφρά το μπροστινό και το πίσω μέρος του ρούχου. Αυτό θα βοηθήσει τον λεκέ να χαλαρώσει. Αφήστε το νερό να παραμείνει για 5 λεπτά και ξύστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απομακρυνθεί το αυγό.

Συμβουλή
Μην διστάσετε να μουλιάσετε ξανά το ρούχο αν δεν δείτε κάποια βελτίωση.

3Μουλιάστε σε κρύο νερό
Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 έως 30 λεπτά και περιστασιακά τρίψτε τον λεκέ με τα δάχτυλα σας έως ότου μαλακώσει και απομακρυνθεί.
Μερικοί λεκέδες από αυγό μπορεί να χρειάζεται να παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο κρύο νερό.

4Ελέγξτε και επαναλάβετε.
Ο λεκές από αυγό είναι ένας δύσκολος λεκές με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη. Έτσι μετά το μούλιασμα του ρούχου ελέγξτε το για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί. Αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό λεκέδων.

Συμβουλή
Είναι καλή ιδέα να στεγνώσετε το ρούχο στον αέρα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει παραμείνει μια κιτρινωπή κηλίδα στη λεκιασμένη περιοχή.

5Πλύνετε και ελέγξτε ξανά το ρούχο
Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα φροντίδας του. Μετά το πλύσιμο αλλά πριν το στέγνωμα ελέγξτε πάλι για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από αυγό έχει απομακρυνθεί.
Ο λεκές από αυγό στα ρούχα, με την πάροδο του χρόνου, σκουραίνει και επανεμφανίζεται αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top