Λεκές από Καφέ στο Ξύλινο Τραπέζι

Λεκές από Καφέ στο Ξύλινο Τραπέζι

Ο λεκές από καφέ στο ξύλινο τραπέζι είναι ένας λεκές που μπορεί να συμβεί συχνά. Αν αντιμετωπιστεί αμέσως αφαιρείται, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, με προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι και το ξύλινο τραπέζι δεν χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία όπως στίλβωμα ή λείανση. Αν παραμείνει για πολύ και ξεραθεί είναι πιο δύσκολο να απομακρυνθεί.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ από καφέ στο ξύλινο τραπέζι.

1Βρέξτε με νερό μερικές χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας και ρίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων πάνω τους.

2Σκουπίστε τον λεκέ για να απορροφήσουν οι χαρτοπετσέτες όσο το δυνατόν περισσότερο.

3Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι επάνω στον λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για 1 λεπτό.

4Σκουπίστε το λευκό ξύδι και τα υπολείμματα του καφέ. Ελέγξτε αν ο λεκές από καφέ στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει.

Σε περίπτωση που το ξύλο έχει αποχρωματιστεί ή έχει χάσει τη γυαλάδα του εξαιτίας του λεκέ από καφέ, είναι πολύ εύκολο να επαναφέρεται το χρώμα και το λούστρο του με την εφαρμογή βερνικιού για ξύλο.

5Σε ένα καθαρό πανί, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βερνίκι ξύλου και τρίψτε την περιοχή του λεκέ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει εντελώς.

6Στη συνέχεια, τρίψτε ξανά την περιοχή με ένα καθαρό πανί.

7Επαναλάβατε τη διαδικασία, όσες φορές θέλετε, μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σημείωση
Όπως και στον λεκέ από νερό στο ξύλινο τραπέζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα ή ελαιόλαδο για την αφαίρεση του λεκέ από καφέ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top