Ο λεκές από καφέ στο ξύλινο τραπέζι είναι ένας λεκές που μπορεί να συμβεί συχνά. Αν αντιμετωπιστεί αμέσως αφαιρείται, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, με προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι και το ξύλινο τραπέζι δεν χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία όπως στίλβωμα ή λείανση. Αν παραμείνει για πολύ και ξεραθεί είναι πιο δύσκολο να απομακρυνθεί.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ από καφέ στο ξύλινο τραπέζι.

Βρέξτε με νερό μερικές χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας και ρίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων πάνω τους.

Σκουπίστε τον λεκέ για να απορροφήσουν οι χαρτοπετσέτες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι επάνω στον λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για 1 λεπτό.

Σκουπίστε το λευκό ξύδι και τα υπολείμματα του καφέ. Ελέγξτε αν ο λεκές από καφέ στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει.

Σε περίπτωση που το ξύλο έχει αποχρωματιστεί ή έχει χάσει τη γυαλάδα του εξαιτίας του λεκέ από καφέ, είναι πολύ εύκολο να επαναφέρεται το χρώμα και το λούστρο του με την εφαρμογή βερνικιού για ξύλο.

Σε ένα καθαρό πανί, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βερνίκι ξύλου και τρίψτε την περιοχή του λεκέ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει εντελώς.

Στη συνέχεια, τρίψτε ξανά την περιοχή με ένα καθαρό πανί.

Επαναλάβατε τη διαδικασία, όσες φορές θέλετε, μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σημείωση
Όπως και στον λεκέ από νερό στο ξύλινο τραπέζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα ή ελαιόλαδο για την αφαίρεση του λεκέ από καφέ.