Ο λεκές από σοκολάτα στην ταπετσαρία είναι ένας δύσκολος λεκές γιατί περιέχει πολλά λιπαρά συστατικά. Πρέπει να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με προσοχή ώστε να αφαιρεθεί εντελώς.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία αφαίρεσης και ο λεκές από σοκολάτα στην ταπετσαρία θα απομακρυνθεί.

Αφαιρέστε την περίσσεια σοκολάτα
Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα σοκολάτας από την ταπετσαρία.

Συμβουλές
– Καθώς αφαιρείτε τα στερεά υπολείμματα της σοκολάτας, προσέξτε να μην τα σπρώξετε βαθύτερα στις ίνες της ταπετσαρίας.
– Επίσης, προσέξτε να μην απλώσετε τη σοκολάτα και στα καθαρά σημεία της ταπετσαρίας.

Εφαρμόστε ένα καθαριστικό λεκέδων
Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλυτζάνια κρύο νερό. Βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και κατόπιν τρίψτε ελαφρά τον λεκέ.

Εναλλακτικά
Αν ο λεκές από σοκολάτα στην ταπετσαρία είναι παλιός, φτιάξτε ένα πιο ισχυρό καθαριστικό.
Αναμείξτε ίσα μέρη απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη και νερό ώστε να φτιαχτεί μια αλοιφή. Απλώστε την επάνω στον λεκέ ώστε να καλυφθεί όλος και αφήστε να παραμείνει για 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την με μια σπάτουλα και ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό.

Απομακρύνετε το καθαριστικό διάλυμα
Στεγνώστε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι το πανί είναι καθαρό για να μην λεκιάσετε εκ νέου την ταπετσαρία.
Είναι σημαντικό να μην τρίβετε τον λεκέ αλλά να τον χτυπάτε ελαφρά για να τραβήξετε την υγρασία.

Επαναλάβατε τη διαδικασία
Ελέγξτε αν ο λεκές από σοκολάτα στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται.