Λεκές από Τυρί στα Ρούχα

Λεκές από Τυρί στα Ρούχα

Ο λεκές από τυρί στα ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να συμβεί όταν απολαμβάνετε μια πίτσα ή nachos βουτηγμένα σε λιωμένο τυρί. Το λιωμένο τυρί αφήνει πάνω στα ρούχα ένα απαίσιο λιπαρό σημάδι που μπορεί να τα καταστρέψει.
Είναι ένας συνδυασμός λεκέδων πρωτεϊνης από γάλα και λίπος, γι’ αυτό και είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά επειδή είναι, επίσης, συνηθισμένος πρέπει να γνωρίζετε πώς αφαιρείτε.
Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι να ξεκινήσετε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων).

1Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το πλεονάζον τυρί στο ρούχο.
Προσέξτε να μην τρίβετε τον λεκέ γιατί αυτό θα προκαλέσει διείσδυση του στις ίνες του υφάσματος.

2Πασπαλίστε καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ από τυρί και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά.

3Αφαιρέστε το καλαμποκάλευρο από το ρούχο, σκουπίζοντας το και εξετάστε αν ο λεκές από τυρί στα ρούχα έχει απομακρυνθεί.
Αν παραμένει, ρίξτε επάνω στον λεκέ ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πλυντηρίου ρούχων.

4Αφήστε το απορρυπαντικό πλυντηρίου να παραμείνει επάνω στον λεκέ για 15 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Συμβουλές
– Ξεκινήστε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχετε την πλήρη εξαφάνιση του.
– Αν στεγνώσετε το ρούχο χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς, η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top