Ο λεκές από καρότο στα ρούχα, ιδίως αν έχετε μωρό, είναι ένας συνηθισμένος λεκές. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωράκι σας για την ανάπτυξη του. Όμως όταν πέσουν στα ρούχα τα λεκιάζουν αφήνοντας πορτοκαλί ή κίτρινα σημάδια. Επίσης, όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες φαγητών, εισχωρεί στις ίνες των ρούχων εύκολα και γρήγορα και μονιμοποιείται.
Οπότε είναι σημαντικό (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) να ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε τα υπολείμματα του καρότο από το ρούχο.

Ξεπλύνετε την περιοχή του λεκέ με τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το καρότο που έχει απομείνει.

Συμβουλή
Μην ξεπλύνετε με ζεστό νερό γιατί αυτό θα μονιμοποιήσει τον λεκέ στο ρούχο.

Μουσκέψτε το ρούχο σε κρύο νερό προσθέτοντας 1-2 κουτάλια της σούπας υγρό απορρυπαντικό για κάθε 5 φλυτζάνια νερό. Αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά.

Πλύνετε το ρούχο κανονικά στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Προσθέστε λευκαντικό (χλωρίνη ή όποιο άλλο) στην πλύση αν είναι ασφαλές για το ρούχο.

Παρατήρηση
Διαβάστε εδώ, τι σημαίνουν τα σύμβολα στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων.

Ελέγξτε αν ο λεκές από καρότο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή καθαριστικό λεκέδων και στη συνέχεια πλύνετε ξανά το ρούχο ως συνήθως στο πλυντήριο.

Ελέγξτε αν ο λεκές από καρότο στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς μετά το πλύσιμο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή τοποθετείστε τα στο στεγνωτήριο.