Λεκές από Καρότο στα Ρούχα

Λεκές από Καρότο στα Ρούχα

Ο λεκές από καρότο στα ρούχα, ιδίως αν έχετε μωρό, είναι ένας συνηθισμένος λεκές. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωράκι σας για την ανάπτυξη του. Όμως όταν πέσουν στα ρούχα τα λεκιάζουν αφήνοντας πορτοκαλί ή κίτρινα σημάδια. Επίσης, όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες φαγητών, εισχωρεί στις ίνες των ρούχων εύκολα και γρήγορα και μονιμοποιείται.
Οπότε είναι σημαντικό (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) να ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε τα υπολείμματα του καρότο από το ρούχο.

2Ξεπλύνετε την περιοχή του λεκέ με τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το καρότο που έχει απομείνει.

Συμβουλή
Μην ξεπλύνετε με ζεστό νερό γιατί αυτό θα μονιμοποιήσει τον λεκέ στο ρούχο.

3Μουσκέψτε το ρούχο σε κρύο νερό προσθέτοντας 1-2 κουτάλια της σούπας υγρό απορρυπαντικό για κάθε 5 φλυτζάνια νερό. Αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά.

4Πλύνετε το ρούχο κανονικά στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Προσθέστε λευκαντικό (χλωρίνη ή όποιο άλλο) στην πλύση αν είναι ασφαλές για το ρούχο.

Παρατήρηση
Διαβάστε εδώ, τι σημαίνουν τα σύμβολα στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων.

5Ελέγξτε αν ο λεκές από καρότο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή καθαριστικό λεκέδων και στη συνέχεια πλύνετε ξανά το ρούχο ως συνήθως στο πλυντήριο.

6Ελέγξτε αν ο λεκές από καρότο στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς μετά το πλύσιμο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή τοποθετείστε τα στο στεγνωτήριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top