Λεκές από Βούτυρο στα Ρούχα

Λεκές από Βούτυρο στα Ρούχα

Ο λεκές από βούτυρο στα ρούχα είναι ένας συνδυασμός λεκέδων καθώς το βούτυρο περιέχει λάδι και γάλα. Τα δύο αυτά συστατικά δημιουργούν δύσκολους λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να αφαιρεθούν εντελώς. Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες για να απομακρύνετε τον λεκέ με επιτυχία.

Μέθοδος 1: Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και καθαριστικό λεκέδων

1Βρέξτε τη λεκιασμένη περιοχή με χλιαρό νερό.

2Ρίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων επάνω στον λεκέ και τρίψτε ελαφρά και με τα δάχτυλα σας. Προσέξτε να μην εξαπλώσετε τον λεκέ και στα καθαρά σημεία του ρούχου.

3Ξεπλύνετε καλά τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου με τρεχούμενο χλιαρό νερό.

4Ο λεκές από βούτυρο στα ρούχα, όπως όλοι οι δύσκολοι λεκέδες, χρειάζεται να προεπεξεργαστεί πριν τα ρούχα πλυθούν στο πλυντήριο. Απλώστε επάνω στον λεκέ καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να παραμείνει το λιγότερο 15 λεπτά ή όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία του καθαριστικού.

Χρησιμοποιείστε ένα ‘πράσινο’ καθαριστικό λεκέδων που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Ανακατέψτε:  1  1/2 φλυτζάνι νερό, 1/4 του φλυτζανιού υγρό σαπούνι Μασσαλίας, 1/4 του φλυτζανιού φυτική γλυκερίνη και 5-10 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού.
Απλώστε το καθαριστικό επάνω στον λεκέ και τρίψτε ελαφρά με τα δάχτυλα σας.
Αφήστε το να παραμείνει για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο.

5Πλύνετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο, μαζί με άλλα ρούχα, στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

6Μετά το πλύσιμο αλλά πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει, ελέγξτε αν ο λεκές από βούτυρο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθείστε πάλι την παραπάνω διαδικασία. Δηλαδή, απλώστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων, ξεβγάλτε, απλώστε καθαριστικό λεκέδων και πλύνετε, ξανά, το ρούχο στο πλυντήριο.

Μέθοδος 2: Με καλαμποκάλευρο ή ταλκ
Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική αν ο λεκές από βούτυρο στα ρούχα είναι ακόμα νωπός.

1Απλώστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίστε τόσο καλαμποκάλευρο ή ταλκ επάνω στον λεκέ ώστε να τον καλύψει εντελώς.

2Αφήστε τη σκόνη να παραμείνει το λιγότερο 30 λεπτά. Η σκόνη θα απορροφήσει τον λεκέ γι’αυτό αφήστε την να δράσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

3Χρησιμοποιείστε μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε το καλαμποκάλευρο ή το ταλκ από τον λεκέ. Ελέγξτε αν ο λεκές από βούτυρο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top