Ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια είναι ένας λεκές που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, σχεδόν πάντα, μετά από ένα δείπνο με φίλους. Δεν είναι ασυνήθιστο, να έχετε πλύνει τα ποτήρια ή τα φλυτζάνια στο πλυντήριο των πιάτων αλλά ο λεκές να μην έχει εξαφανιστεί εντελώς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συστατικά από τα οποία αποτελείται το κραγιόν είναι αρκετά δύσκολα στην απομάκρυνση τους από τις γυάλινες ή κεραμικές επιφάνειες.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια θα αφαιρεθεί εντελώς.

Ρίξτε λίγο αλάτι σε ένα υγρό πανί και τρίψτε με αυτό τη λεκιασμένη περιοχή του ποτηριού. Το αλάτι θα αφαιρέσει τον λεκέ χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.

Εναλλακτικά
Μπορείτε να τρίψετε το αλάτι στον λεκέ χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα σας. Θυμηθείτε, όμως, να φορέσετε γάντια για να αποφύγετε να χρωματιστούν τα δάχτυλα σας με το κραγιόν.

Πλύνετε τα ποτήρια, ως συνήθως, είτε με τα χέρια είτε στο πλυντήριο πιάτων. Δεν χρειάζεται να απομακρύνετε, πρώτα, το αλάτι καθώς αυτό θα γίνει κατά την διαδικασία του πλυσίματος.

Αν ο λεκές από κραγιόν στα ρούχα δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, ρίξτε λίγες σταγόνες αμμωνίας σε νερό και σκουπίστε τον λεκέ.

Εναλλακτικά
Μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ με ένα πανί ποτισμένο με οινόπνευμα.