Λεκές από Κραγιόν στα Ποτήρια

Λεκές από Κραγιόν στα Ποτήρια

Ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια είναι ένας λεκές που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, σχεδόν πάντα, μετά από ένα δείπνο με φίλους. Δεν είναι ασυνήθιστο, να έχετε πλύνει τα ποτήρια ή τα φλυτζάνια στο πλυντήριο των πιάτων αλλά ο λεκές να μην έχει εξαφανιστεί εντελώς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συστατικά από τα οποία αποτελείται το κραγιόν είναι αρκετά δύσκολα στην απομάκρυνση τους από τις γυάλινες ή κεραμικές επιφάνειες.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια θα αφαιρεθεί εντελώς.

1Ρίξτε λίγο αλάτι σε ένα υγρό πανί και τρίψτε με αυτό τη λεκιασμένη περιοχή του ποτηριού. Το αλάτι θα αφαιρέσει τον λεκέ χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.

Εναλλακτικά
Μπορείτε να τρίψετε το αλάτι στον λεκέ χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα σας. Θυμηθείτε, όμως, να φορέσετε γάντια για να αποφύγετε να χρωματιστούν τα δάχτυλα σας με το κραγιόν.

2Πλύνετε τα ποτήρια, ως συνήθως, είτε με τα χέρια είτε στο πλυντήριο πιάτων. Δεν χρειάζεται να απομακρύνετε, πρώτα, το αλάτι καθώς αυτό θα γίνει κατά την διαδικασία του πλυσίματος.

3Αν ο λεκές από κραγιόν στα ρούχα δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, ρίξτε λίγες σταγόνες αμμωνίας σε νερό και σκουπίστε τον λεκέ.

Εναλλακτικά
Μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ με ένα πανί ποτισμένο με οινόπνευμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top