Λεκές από Πίσσα στα Ρούχα

Λεκές από Πίσσα στα Ρούχα

Ο λεκές από πίσσα στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές που, ευτυχώς, δεν συμβαίνει συχνά. Όταν όμως λεκιαστεί ένα ρούχο από πίσσα χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, όπως ισχύει και για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων). Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς θα καθαρίσετε το λεκιασμένο ρούχο. Ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από πίσσα στα ρούχα θα εξαφανιστεί.

1Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη πίσσα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι του βουτύρου ή μια πιστωτική κάρτα. Παρόλο που η πίσσα απομακρύνεται ευκολότερα όταν έχει σκληρύνει, καλό είναι να ξεκινήσετε την διαδικασία αφαίρεσης άμεσα για να πετύχετε την πλήρη απομάκρυνση του λεκέ που έχει δημιουργηθεί.

Συμβουλή
Για να προκαλέσετε τη γρήγορη σκλήρυνση της πίσσας, βάλτε παγάκια σε μια σακούλα και τρίψτε με κυκλικές κινήσεις τη λεκιασμένη περιοχή για μερικά λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο η πίσσα θα σκληρύνει και θα γίνει εύθραυστη, οπότε θα αφαιρεθεί ευκολότερα.

2Στη συνέχεια, για να αφαιρεθεί ο λιπαρός λεκές που αφήνει η πίσσα, απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

3Απλώστε στον λεκέ ένα καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

4Απλώστε στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου και τρίψτε ελαφρά με μια μαλακή βούρτσα. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό και ελέγξτε αν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί.

Εναλλακτικά
Αντί για υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου μπορείτε να φτιάξετε μια αλοιφή με απορρυπαντικό σε σκόνη και νερό και να εργαστείτε με τον ίδιο τρόπο.

5Αν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί, πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας του.

6Αν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί, φτιάξτε ένα διάλυμα με καθαριστικό λεκέδων του εμπορίου και κρύο νερό. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του καθαριστικού σχετικά με τις συνιστώμενες ποσότητες καθαριστικού-νερού.

7Βυθίστε εντελώς το ρούχο στο διάλυμα και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 8 ώρες. Κατόπιν, ελέγξτε αν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, φτιάξτε νέο διάλυμα και επαναλάβατε τη διαδικασία.

8Όταν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Αυτό θα βοηθήσει να εξαφανιστούν, τυχόν σκιές του λεκέ, αν υπάρχουν, καθώς ο ήλιος δρα και ως λευκαντικό.

Scroll to Top