Λεκές από Σκουριά στα Κεραμικά Πλακάκια

Λεκές από Σκουριά στα Κεραμικά Πλακάκια

Ο λεκές από σκουριά στα κεραμικά πλακάκια εμφανίζεται εκεί όπου συνυπάρχουν μέταλλα και υγρασία, όπως στο μπάνιο, στη κουζίνα ή στη βεράντα. Είναι ένας λεκές που αφαιρείται με κοινά , φυσικά προϊόντα, όπως λεμόνι, αλάτι ή λευκό ξύδι, που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Διαβάστε παρακάτω πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από σκουριά στα κεραμικά ή στα πορσελάνινα πλακάκια.

Συμβουλές
– Όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά ή απολυμαντικά, ακόμα και φυσικά, να θυμάστε ότι πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας, φορώντας γάντια εργασίας.
– Όταν καθαρίζετε τον λεκέ από σκουριά στα πλακάκια, απομακρύνετε τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Υπάρχει περίπτωση το καθαριστικό να εξαπλωθεί και να καταστρέψει ή να αποχρωματίσει τα γύρω αντικείμενα.

1Προεπεξεργαστείτε τον λεκέ.
Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και ρίξτε λίγο απορρυπαντικό. Βυθίστε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή. Ο λεκές από σκουριά στα κεραμικά πλακάκια δεν θα αφαιρεθεί με αυτή την ενέργεια, θα απομακρυνθούν, όμως, υπολείμματα σκουριάς.

2Ξεπλύνετε και στεγνώστε τη λεκιασμένη περιοχή.
Αφού ξεπλύνετε το σφουγγάρι, βυθίστε το σε καθαρό νερό και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή για να απομακρύνετε το διάλυμα του απορρυπαντικού. Κατόπιν, τρίψτε την περιοχή με ένα καθαρό πανί για να στεγνώσει. Αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά, πριν συνεχίσετε στο επόμενο βήμα, ώστε η λεκιασμένη περιοχή να στεγνώσει εντελώς στον αέρα.

3Φτιάξτε ένα μείγμα καθαρισμού.
Αναμίξτε βόρακα και χυμό λεμονιού, σε ίσες αναλογίες, ώστε να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε, ομοιόμορφα, την πάστα στη λεκιασμένη περιοχή, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Αφήστε την να στεγνώσει, τελείως, επάνω στον λεκέ.

4Απομακρύνετε το μείγμα καθαρισμού.
Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι το μείγμα καθαρισμού για να το απομακρύνετε. Ξεπλύνετε την επιφάνεια με καθαρό κρύο νερό.

5Έλεγχος.
Ελέγξτε αν ο λεκές από σκουριά στα κεραμικά πλακάκια έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, φτιάξτε ένα άλλο μείγμα καθαρισμού που περιγράφεται παρακάτω.

6Φτιάξτε ένα μείγμα καθαρισμού με λευκό ξύδι και αλάτι.
Αναμίξτε λευκό ξύδι και αλάτι, σε ίσα μέρη και ανακατέψτε, ώστε να σχηματιστεί πάλι, μια πάστα. Απλώστε, ομοιόμορφα, την πάστα στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε την να παραμείνει για 5 ώρες, περίπου.

7Απομακρύνετε το μείγμα καθαρισμού με ζεστό νερό.
Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό και τρίψτε απαλά την περιοχή για να απομακρυνθεί το μείγμα καθαρισμού. Μην απογοητευτείτε αν δεν δείτε αμέσως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστούν 10-15 λεπτά.

Παρατήρηση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα αντί για σφουγγάρι, αν ο λεκές από σκουριά στα κεραμικά πλακάκια, αποδειχτεί πολύ επίμονος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top